Kasuliku poole pöördus lugeja, kellel tekkis Euronicsis elekrtilisi tõukerattaid valides küsimus, et miks neile on seatud juba eelnevalt elekrtooniline piirkiirus 25 kilomeetrit tunnis.

Vastab Euronicsi turundusdirektor Kristjan Terase

"Piirkiiruse määramisel on arvestatud nii tõukeratta kasutaja ja kaasliiklejate ohutusega kui ka erinevate Euroopa Liidu liikmesriikide seadustega, millega on selliste sõidukite liikumiskiirus piiratud 25 kilomeetrini tunnis," selgitas Terase Kasulikule.

"Eestis hakkab elektriliste tõukeratastega (kergliikuriga) liikumist reguleerima liiklusseadus, mille muudatused on tänaseks läbinud riigikogus esimese lugemise," rääkis Terase. Muudatusega kehtestatakse tema sõnul kergliikuri suurimaks sõidukiiruseks 25 km/h.

Elektritõukeratastel kasutatakse Terase sõnutsi elektroonilist piirajat, mis lähtub sõiduki spidomeetrist. "Teatud mudelitelt saab kasutaja piirangu soovi korral eemaldada, kuid arvestama peab, et sel juhul ei tohi tõukerattaga liikluses osaleda," hoiatas ta.

"Hoolimata sellest, kas tõukeratast kasutatakse tänaval või liiklusele suletud kinnisel territooriumil, soovitame sõites alati kiivrit kanda," lisas ta lõpetuseks.