Saksamaa teatas täna majanduse teise kvartali 11,7 protsendisest kukkumisest. Belgia ja Austria majandused kukkusid vastavalt 15 ja 13 protsenti.

Tõelise üllatuse pakkus Leedu, kus teise kvartali majanduslanguseks tuli vaid 3,8 protsenti.

“Uskumatu,” lausus Luminor Banki Leedu peaökonomist Zygimantas Mauricas Bloombergile. “Erinevalt muust maailmast koges Leedu väikest majanduslangust. Kui see nii jätkub, ei välista ma kogu aasta arvestuses majanduskasvu.”

Mehhiko teatas täna aastases võrdluses teise kvartali majanduse 18,9 protsendisest kukkumisest. FactSeti poolt küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 15 protsendist majanduse kukkumist.

USA majandus kukkus teises kvartalis rekordtempos. USA majandus langes teises kvartalis vähemalt kiireimas tempos alates 1940ndatest, näidates kui võimsalt lõi pandeemia ettevõtlust ja mis mõju on miljonitel töötuks jäänutel majandusele.

Võrreldes esimese kvartaliga langes majandus teises kvartalis 9,5 protsenti, kuid annualiseeritult nagu seda on tavaks USAs vaadata kujunes majanduslanguseks 32,9 protsenti. Analüütikud ootasid majanduse langust 34,5 protsendises tempos.

Reedel avaldavad majanduslanguse numbrid Hispaania, Itaalia ja Prantsusmaa.

Statistikaamet avaldab Eesti teise kvartali majanduslanguse numbri 31. augustil.