Delfiga võttis ühendust Arvo, kes on ligi kuu aega kandideerinud GoWorkAbiti tööampsudele, kuid tööd pole ta saanud. Selle asemel tulevad talle äraütlevad teated. “Kusjuures sageli on samad töökuulutused endiselt üleval,” selgitas ta olukorda.

GoWorkaBiti asutaja ja tegevjuht Kristjan Vanaselja sõnas, et kui inimesed kandideerivad, siis teevad ettevõtted juba jooksvalt valikut. "Neil on mingid nägemused ja ootused kandidaadi ees ja nad võivadki vaadata, et nende inimestega ma ei taha edasi minna ning saadavad seejärel teavituse kohe ära, et inimene ei peaks liialt ootama,” rääkis Vanaselja.

Vanaselja lisas, et kui keegi ei osutu valituks, võib siin põhjuseid olla mitmeid. Igat juhtumit tuleb eraldi käsitleda. Ta juhtis tähelepanu sellele, et profiilipilt on oluliseks määrajaks. “Tasuks üle kontrollida, kas pilt on üldse juurde lisatud, et ettevõttel oleks inimesest mingisugune aimdus,” rääkis Vanaselja.

Samuti tasub tähelepanu pöörata sellele, et motivatsioonikirjas oleks täpsustatud, miks soovitakse kandideerida just sellele töökohale. “Kui sul on valida 30 erinevat kohta, aga sa kandideerid kahele, siis kirjuta miks just need kohad. On seal kõrgem tasu või on sul sellega seoses mingid kindlad oskused ka,” sõnas ta. Noortel, kellel puudub töökogemus, soovitab Vanaselja kirjutada lihtsalt sinna oma senistest tegemistest.

Kui kuu aja jooksul pole kordagi õnnestunud tööampsule pääseda, siis soovitab Vanaselja nende klienditoe poole pöörduda. “Oleme inimeste profiile üle vaadanud ning aidanud välja valida mõningaid tööampse, kuhu nad võiksid kandideerida, kus konkurents on väiksem,” ütles ta. Sel aastal on ka koroona pärast tööampse vähem, mille tulemusel on ka konkurents ühele kohale suurem. “Püüame aidata inimesi ja tuua neile rohkem tööampse,” sõnas Vanaselja lõpetuseks.