Hedon Spa & Hotellil läheb üle ootuste hästi

Kristi Tallermo, müügiosakonna juht

Suvi on siiani möödunud Hedon SPA & Hotel´i jaoks üle ootuste hästi ning juulikuu täituvus tuleb üle 90%. Seda suures osas tänu aktiivsele siseturismile, kuid on olnud ka külalisi naaberriikidest. Võrreldes eelmiste aastatega on viirusest tingitud ebakindlusest väga lühike ettebroneerimise aeg ning seetõttu on keeruline ennustada isegi augustikuu tulemust, kuid loodame siiski, et augustikuu tuleb sama edukas. Septembri osas sõltub väga palju üritustest linnas ning reisipiirangutest.

Hedon Hotel & Spa

Wasa Resorti külastavad teised sihtgrupid

Angelika Raid, müügijuht

Alates jaanipäevast on Wasa Resort hotelli ja apartmentide täitvus maksimumi peal olnud, nõudlus on olnud väga suur ja tundub, et meie hotelli jätkus see kuni augusti keskpaigani.

Juunikuus olid 2/3 meie külalistest eestimaalased, ülejäänud on külalised Lätist ja Soomest, ka leedulased on meie maja üles leidnud. Juuli statiistika näitab aga, et siseturistide ja välisturistide ööbimiste arv on täpselt pooleks. Keskmine majutse hind jääb küll võrreldes eelmise suvega madalamaks, kuna konkurentstingimused avaldavad majutshindadele tugevat survet eriti käesoelval aastal.

Tõenäoliselt augustis suureneb jälle koduklientide osakaal, meie Wasa Resortis küll tunneme, et Eesti siseturism on hoogu juurde saanud ning inimesed plaanivad selle aasta puhkused kodumaal mööda saata. Juba hotellis viibimise ajal mõeldakse järgneva külastuse peale ja tihtipeale tehakse ka uus broneering juba kohapeal, et uuesti tulla.

Kuna suure ravisegmendi liikumine on jäänud vaikseks, siis väiksemad seltskonnad, pered, juubeligrupid, hobigrupid, sõpruskonnad- nendele suunatud turundustegevus ja pakkumised on muutunud ülioluliseks ja siinkohal on väga oluline koostöö Pärnumaa teiste ettevõtetega nagu golfiväljakud, Lottemaa teemapark, autoringrada, jahisõidud ja palju muud.

Sügisele läheme vastu ettevaatlikult. Meie ülesanne on Pärnu kitsastes konkurentistingimustes hoida hotelli täituvuse tase piisavalt kõrge, et saaksime madalhooaja läbida positiivsete tulemustega.

Wasa Resort

Estonia Spa Hotelsi ühed põhikliendid ei reisi

Andrus Aljas, juhataja

Õnneks Pärnusse suvi siiski tuli ning juuni ja eriti juuli on olnud meile päris head kuud. Palju on liikvel Eesti kliente ja juulis on osaliselt taastunud ka soomlaste osakaal. Soome keelt on jälle Pärnus päris palju kuulda. Nagu meil ikka, siis väga palju sõltub ilmast. Võib öelda, et ilm on meid sel aastal soosinud.

Kindlasti tulevad august ja september rahulikumad kui juuni ja juuli, aga siiski on august veel puhkuste kuu ning loodetavasti võime arvestada päris korraliku täituvusega ka siis. Septembris on juba lugu teine. Madalhooajal on nädalavahetuse lõõgastujate kõrval olnud meie jaoks kõige olulisem sihtgrupp Soome seeniorid. Kahjuks selles osas on positiivseid uudiseid vähe, inimesed on väga ettevaatlikud ning pigem jäävad veel koju. Järjest rohkem levivad jutud teisest lainest tekitavad ebakindlust pikemate puhkuseplaanide tegemiseks.

Edasist on hetkel võimatu adekvaatselt prognoosida. Ennustada muidugi võib ja meie Estonia Spas oleme mõõdukalt optimistlikud - järgmine aasta tuleb kindlasti parem kui käesolev.

Estonia spaa

Tervise Paradiis ja Tervis ravispaahotell ootavad ellujäämisvõitlust

Jaan Ratnik, grupi juhatuse liige

Juunikuus teenisid meie spaa-hotellid kokkuvõttes pisut üle 50 % eelmise aasta käibest, juulikuu peaks tulema ehk 70% tasemele eelmise aasta vastavate numbritega võrreldes.

August ja eriti september saavad suure tõenäosusega olema eelmise aastaga võrreldes jälle nõrgemad (suvekülalised saavad augustis otsa).

Kui keegi ütleb mulle, kuidas viirusega seotud arengud edasi kujunevad siis oskan ka mina öelda, milline saab olema 2020 lõpp ja 2021. On vägagi tõenäoline, et turismisektori jaoks on periood järgmise kevadeni üks suur ellujäämisvõitlus.

Tervise Paradiis

Strand SPA & Konverentsihotellis pikki plaane teha ei julgeta

Aime Vilgas, tegevdirektor

Eelmise aastaga võrreldes oli juuni käive natuke rohkem, kui poole võrra väiksem. Suur põhjus oli siin naaberriikide poliitika riigipiiride suletuse osas. Ka juuli tulud jäävad eelmise aasta tulemustest veidi alla. Kuna turismisektor sõltub suuresti meist sõltumatutest asjaoludest nagu ilm, riigipiiride avatus, piirangud, lennu- ja laevaliiklus jne, siis jääb see kõik meid mõjutama ka augustis ja sealt edasi. Hetkel ei oska ilmselt keegi ennustada, mis aasta lõpp toob. Pikki plaane väga pidada ei julge, aga oleme optimistid ja loodame, et saame sellest haigusest jagu ning kogu majandustegevus mingi aja jooksul normaliseerub.

Strand SPA & Konverentsihotell