Eesti Päevaleht kirjutas täna loo sellest, et kriis tegi hambaravi paljudele soodsamaks. Kui suur osa kliente ei saanud oma hambaarsti juures kasutada hambaravihüvitist, siis pärast eriolukorda ühines seniselt ligi 170 liitunud kliinikumi haigekassaga veel 51 kliinikut.

See tähendab, et nüüd saab ka nendes lisandunud 51 kliinikus kasutada 40 eurost hüvitist. Kui hambaarsti juures käinu kasutas hüvitist ja tema raviarve oli näiteks 65 eurot, siis ta ise maksis sellest 32,50 ja haigekassa 32,50 eurot. Allesjäänud 7,50 sai samal aastal taas hambaarsti juures kasutada.

Enamus liitunud kliinikutest on Tallinnas ehk kokku 25 kliinikut. Samuti liitus haigekassaga pärast eriolukorda kliinikuid näiteks nii Pärnust, Rakverest kui ka Paidest.

Haigekassa esmatasandi teenuste juht Külli Friedemann sõnas Päevalehele, et kui muidu oleks isikukaitsevahendite kulu jäänud patsiendi kanda ning kui isikukaitsevahenditele peaks hakkama kehtima uued nõuded, siis rahastab haigekassa seda uuesti. „Samuti mõisteti, et keerulises olukorras pakub riigi leping turvatunnet ja sissetulekut ning inimesed soovivad endiselt hüvitist kasutada,” selgitas Friedemann.

Siit saab näha, kas hambaarst on haigekassa partneriks: https://www.haigekassa.ee/hambaravi-partnerid. Üleval "eriala" lahtris saab ära märkida täiskasvanu hambaravi. Samuti saab "tegevuskohana" lisada täpsema aadressi, kus hambaarsti ravi otsitakse.