Laupäeva õhtul sõitis reisija airBalticu lennukiga London-Tallinn liinil koju. AirBalticu kodulehel on kirjas, et vabade kohtade olemasolul jätavad nad võimalusel iga reisija kõrvalistme vabaks. "Kui see ei ole võimalik kõigi reisijate puhul, siis perekonnad ja grupid paigutatakse kõrvuti istuma. Pange tähele, et distantreeglist tingituna võivad esineda viimase hetke istekoha muudatused," on kirjutatud veebilehel. Tallinnasse sõitnud reisija sõnul pandi aga kõrvuti istuma võõrad inimesed ja seda olenemata sellest, et lennukis oli veel vabu ridu.

AirBalticu kommunikatsiooniosakonna saadetud vastuses rõhutab lennufirma, et nii reisijate, töötajate kui ka kogu ühiskonna turvalisus on neile äärmiselt oluline. Nad selgitasid, et viiruse leviku piiramiseks on nad rakendanud mitmeid uusi tervisemeetmeid.

Kui lennukis on vähem kui 89 reisijat, hoiavad nad nende sõnul lendudel nüüdsest keskmist istet tühjana. "Tahame rõhutada, et ükski instiutsioon ei ole soovitanud meil keskmist kohta tühjana hoida, kuid airBaltic teeb seda siiski nii kaua kui võimalik oma reisijate heaolu ja mugavuse huvides," sõnati kommunikatsiooniosakonnast.

Lisateavet uute turvameetmete kohta leiab airBalticu veebisaidilt.