PZU väitis pressiteate vahendusel, et hiljuti läks Eesti pere tšarterlennuga Bulgaariasse puhkusele. Kolme päeva pärast teatati neile, et kuna Bulgaarias on nakatunute arv tõusnud üle normi, siis sinna rohkem reise ei korraldata ja lennuk turiste Bulgaariast koju ei too. "Reisifirma lubas raha kasutamata lennu eest tagastada oktoobri lõpus. Kliendid pidid ise organiseerima tagasilennu Eestisse. Piletid neljaliikmelisele perele läbi Viini ja Riia Tallinnasse läksid maksma 1400 eurot," kirjutasid nad teates. Sellest tulenevalt soovitas kindlustusfirma reisimist vältida.

Täiendava päringu peale keeldus PZU turundus- ja kommunikatsioonijuht täpsustamast, millise reisifirmaga turistid Bulgaariasse lendasid ja viitas, et tegu on isikuandmetega, mida ei saa avaldada. Samuti oli tema sõnul kirja eesmärk inimesi informeerida, et viirus on taas liikvel ning võimaluse korral reisimist vältida.

Eestist korraldavad Bulgaariasse lende TEZ Tour ja Novatours, kuid tänavu pole reise aset leidnud. Tallinna lennujaamast kinnitati, et viimane otselend Tallinnast Bulgaariasse toimus eelmisel aastal.

PZU väidete peale saatis Estravel pressiteate, milles protesteeriti kindlustusfirma soovituse vastu. "Sama hea soovitus oleks näiteks see, kui autokindlustusfirma soovitaks igasugust autosõitu vältida, sest võib juhtuda õnnetus," sõnas Estraveli lennupiletite ja kindlustustoodete müügidirektor Mauri Saarend.

Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson ütles, et ühtegi ametlikku tšarterreisi Eestist Bulgaariasse sel aastal toimunud ei ole ja tegemist on seetõttu eksliku infoga. "Kõik Eesti reisikorraldajad täidavad seadusi ja eurodirektiive ning kõik sihtkohta viidud pakettreisikliendid tuuakse alati ka tagasi. Võib-olla oli siin tegemist piiriülese ostuga, kus müüjaks oli välismaal registreeritud firma ja charterlend ei väljunud Tallinnast?” märkis Ilisson.

Selle peale tunnistas PZU turundus- ja kommunikatsioonijuht, et eestlased viis Bulgaariasse hoopis välismaa firma ja tegemist polnud otselennuga.