Thelma suri mõni nädal varem vanadekodus. Tal jäi vaid 16 päeva puudu 80-aastaseks saamisest.

Ta elas väga tagasihoidliku elu. Tema suurim saavutus oli Walt Disney koduperenaise tööpõld. Sellega oli ta hõivatud 30 aastat. Ta valmistas kõik toidud ja aitas üles kasvatada Walt'i kaks tütart. Oma töö eest sai ta tagasihoidliku palka. See oli küll ehk keskmisest veidi suurem, kuna oli tundud miljonäri koduperenaine.

Testamendi ettelugemisel tabas kohaletulnuid šokk. Selgus, et naisele kuulus mitme miljoni dollariline aktsiaportfell, mille väärtusest jättis ta poole oma heategevale organisatsioonile. No kuidas ta märkamatult nii rikkaks sai?

Thelma Pearl Howard sündis 1915. aasta juunis Idahos Southwickis väga vaese põllumehe perekonda. Thelma oli teine laps viiest. Tema lapsepõlv oli raske. Haridustee viis ta korraks Spokane, kuid ta ei saanud tervet aastat kolledžis käia, kuna raha sai otsa. Seejärel viis ta tee Los Angelesse, kus ta pidas korraga kolme ametit elu sees hoidmiseks. Ta valas jooke, oli koristaja ja töötas osalise ajaga sekretärina.

1951. aastal, 36-aastasena sattus Thelma unistuste tööle. Ta palgati Californias Holmby Hillsi Walt Disney häärberisse koha peal elavaks koduperenaiseks. Pidi see vast olema alles kultuurišokk, kirjutab Celebrity Net Worth. See kaheksa magamistoa ja 17 vannitoaga häärber pandi 2012. aasta oktoobris müügile 90 miljoni dollariga.

Thelma elas 30-aastat Disney perekonna juures, nautides tasuta tuba ja sööki. Tema palga juures oleks olnud raske ette kujutada, et ta võiks saada rikkaks. Walt Disney juures töötades sai Thelma igaks jõuluks ja sünnipäevaks erilise kingituse. Disney impeeriumi kasvades kasvas ka saadud aktsiate väärtus. Thelma ei müünud ühtegi aktsiat. Küll aga ostis ta neid oma raha eest juurde.

Thelma aktsiaportfell kasvas aeglaselt. Aegamööda muutus filmikompanii tuntumaks ja äriliselt edukaks. Tänu preemiatele, ostudele ja aktsiate tükeldamistele oli kasvanud 1994. aastaks Thelma aktsiapakk 193 000 Disney aktsiani. Selle turuväärtus oli 9,5 miljonit dollarit.

Thlema läks 1981. aastal pensionile ja elas kahe magamistoaga elamises aastakümne, kuni tervis läks kehvaks ja ta kolis vanadekodusse.

Kui pärijad poleks aktsiaid müünud ja sama poleks tehtud tema sihtasutuse loomiseks, oleks need aktsiad tänapäeval väärt 73 miljonit dollarit.