Uued elektritõukerattad on mõeldud peamiselt hotelli külastajatele, kuid kasutada saavad soovi korral ka kõik teised. Rentimine erineb aga praegustest teenusepakkujatest. Nimelt kui inimene rendib hotelli ees oleva tõukeratta, siis tuleb tal see tagastada samma koha ehk Meritoni hotelli ees asuvasse lukustatud Bikeepi parkimisjaama.

Tegemist on Eestis esimese hotelliga, mis pakub kohe oma ukse ees võimalust laenutada elektritõukeratast. “Soovime toetada alustavaid ettevõtteid nagu Bikeep ning selline unikaalne ja populaarne teenus aitab meil seda teha,” sõnas hotelli juht Pieter Liebenberg.

Liebenbergi sõnul on see kliendile mugav lahendus. “Ta võtab elektritõukeratta kohe hotelli eest ning kuna ta tahab pärast ka siia tagasi tulla, siis saabki sellega siia sõita ja ära panna. Samuti on see taskukohane ja mugav transpordilahendus” selgitas ta.

Parkimisjaam laeb ka rattaid. “See aitab vältida olukorda, kus hotelli külalised peavad hakkama linnapealt laetud ja sõiduvalmis rattaid otsima,” selgitas Bikeepi tegevjuht Kristjan Lind. See on tema sõnul ka säästlikum. Nii ei pea keegi iga õhtu rattaid kokku korjama, et need laadima viia.

Rent hakkab olema läbi Bikeep rakenduse, kus alustustasu puudub ning iga minut maksab 15 eurosenti. Kuna rakendus eeldab kaardilt maksete võtmist, siis ei saa seda teha alla 18-aastased. Hind on nii hotelli kliendile kui ka teistele kasutajatele sama. Kui klient läheb vahepeal näiteks muuseumisse, siis saab ta oma sõidu rakenduses pausile panna. Nii ei suurene summa ajal, mil klient seda ei kasuta. Samuti ei saa keegi teine ka sellega minema sõita, sest ratas on lukustatud.

Juhul, kui tõukeratast tagasi ei tooda ning Bikeepi buss peab sellele ise järele minema, on leppetrahv 50 eurot. “Senini meil sellega kordagi probleeme pole olnud,” tõdes Lind.

Tulevikuvisiooni kohta lisas Lind, et praegu on tegemist pilootprojektiga. Bikeep keskendub edasiste koostööpartnerite otsingule, kes oleks sarnasest lahendusest huvitatud. Ta lisas, et mõned büroohooned on ka nendega juba ühendust võtnud, kus soovitakse just firmasisest kasutust.