IKEA Baltikumi turundusjuht Kristina Mažeikytė sõnas, et kodune elu on praegu väga suures fookuses, sest inimesed on koroonaviiruse pärast koduseinte vahel veetnud rohkem aega kui kunagi varem. "Seetõttu on ka meie uus kataloog täis praktilisi nõuandeid, tänu millele on see võtnud lausa koduse elu käsiraamatu mõõtme. Paljud meist elavad üsnagi kitsastes oludes ning nii mõnegi pere eelarve on piiratud, eriti praegusel ajal, mil tulevik tundub ebakindel. Seetõttu on suurem osa kataloogis näidatud lahendusi paljudele taskukohased ning nii paindlikud, et neid oleks võimalik rakendada eri viisidel,“ rääkis IKEA Baltikumi turundusjuht Kristina Mažeikytė.

Kataloogis olevad lood annavad soovitusi mitmetel teemadel.

  • Kuidas alustada kodu korrastamist?


Soovitavalt tuleks korrastamist alustada ühest väikesest alast ja alles siis edasi liikuda. Kui võtta kõik korraga ette, võib protsess olla liiga keeruline ning inimene loobub korrastamisest enne tulemuse saavutamist. Hea koht, kust alustada, on näiteks kummut, kuhu on kuhjatud palju väikseid asju.

  • Kuidas vähendada toidu raiskamist?


Näiteks tšillipiparde ja tsitrusviljade äralõigatud osadest ja allesjäänud maitsetaimedest saab teha maitseõlisid. Õli saab hoida klaaspudelis ning õlipudelitest saab ka kingituse.

  • Kuidas teha rohkem ruumi toataimedele?


Kui inimene on suur loodusesõber, kuid aknalaud on juba toataimi täis, siis saab seda pikendada näiteks seinariiuli abil.

  • Kuidas teha ruumi kodus töötamiseks?


Kui võtta kasutusele seinale kinnitatavad pinnad ja riiulid, saab endale luua nurgakese kuhu iganes, kus vaba seinaruumi leidub. Nii saab võtta kasutusele kohad, mis muidu võib-olla üldse kasutust ei leiaks.

  • Kuidas kombineerida ühes ruumis omavahel erinevaid mustreid?


Kui inimene armastab erinevaid mustreid, saab ühtlasema pildi saavutamiseks kasutada neutraalseid või sarnaseid värve, näiteks valget või kreemikarva, mis on kombineeritud mõne teise värvitooniga.

Parema koduse elu käsiraamat on IKEA veebilehel tänasest üleval.