Homme tuleb välisministeerium välja uuenenud nimekirjaga riikidest, kust Eestisse tulles peavad inimesed püsima kaks nädalat isolatsioonis. Kui ööpäevaga suurt muutust ei tule, siis liituvad homme nimekirjaga nii Ühendkuningriik kui ka Kreeka. Seda seepärast, et kui riigis on viimase 14. päeval 100 000 inimese kohta nakatunuid rohkem kui 16, siis määratakse sealt tulijatele liikumispiirang. Ühendkuningriigis on tänase seisuga haigusjuhtumeid 18,17 ning Kreekas 17,67.

Kreeka on aga peamine koht, kuhu reisifirmad praegu reise korraldavad. Mis saab sel juhul edasi? Kommunikatsioonijuhi Svetlana Vertjanova sõnas, et täna nad ei taha spekuleerida ning kuulavad ära esmalt valitsuse homse otsuse. “Seejärel teatame ka enda otsusest. Meie eesmärk on muidugi, et inimesed saaksid normaalselt puhata ja karantiini võimalusega seda teha kindlasti ei saa,” sõnas ta.

Liikumisvabaduse piirang tähendab seda, et inimene on 14 päeva alates Eestisse saabumisest kohustatud hoiduma mittehädavajalikest kontaktidest ja võib oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda üksnes arsti juurde minemiseks, toidu, esmatarbekaupade ja ravimite ostmiseks või hädajuhtumil.