1. Sama parooli kasutamine mitmes kanalis
Üheks enda turvamise alustalaks on tugevad paroolid. Kuna enamikel meist on palju erinevaid kontosid ja paroolid peavad olema keerulised, kasutavad paljud inimesed endiselt mitmetes eri kanalites täpselt sama parooli. Samuti pole see enamjaolt piisavalt keeruline. Tugev parool on selline, kus on tähed ja numbrid ning parooli tihe muutmine on viis, kuidas enda andmeid kaitsta.

Samuti tuleks e-posti ja sotsiaalmeedia kontod seadistada nii, et need nõuaksid kaheastmelist autentimist. Kontode kaheastmeline autentimine muudab sinna sissemurdmise häkkerite jaoks praktiliselt võimatuks.

2. Inimesed kasutavad avalikke wifi-võrke
Pea igal pool kättesaadav wifi on muutunud meie elu palju mugavamaks. See on kättesaadav nii lennujaamades, kaubanduskeskustes kui ka kohvikutes. Avaliku võrguga käib aga kaasas turvarisk.

WiFi-võrke on kahte tüüpi: turvatud ja turvamata. Turvamata võrku saab vabalt kasutada iga seadmega ja ilma paroolita. Seevastu turvatud võrk küsib kasutajalt kas parooli, võrku registreerimist või võrgu tingimustega nõustumist. Kui on võimalus valida turvatud avalik wifi-võrk, siis tuleks eelistada sellist võrku, mis nõuab parooli ja registreerimist.

3. Kodune wifi-võrk on turvamata
Koduse wifi-võrgu turvalisus on oluline, sest kui häkkerid pääsevad sinna sisse, siis on neil ligipääs ka kõikidele andmetele, mis seal võrgus liiguvad. Sealhulgas ka pangakontod või krediitkaardiandmed.

Üheks lihtsamaks viisiks oma kodust võrku kaitsta on muuta ruuteri administreerimisliidese kasutajanimi ja parool. Tehaseseadete muutmine on oluline, sest kõikide ruuteritüüpide haldusliideste paroolid võivad olla internetist leitavad ja seda on lihtne kurjasti ära kasutada.

4. Ei kasutata uuendatud tarkvara
Tuleb veenduda, et kõik kodus olevad seadmed kasutaksid tarkvara viimaseid versioone. Enamik seadmeid ei ole sellised, mis ennast automaatselt ise uuendavad ja seetõttu on oluline kasvõi iga päev vaadata üle nutiseadmes rakendused ja uurida, kas sinna on tulnud uuendusi.

5. Klikitakse tundmatutele linkidele Skype'is või e-posti teel
Ära kliki pimesi linkidele, mis saadetakse Skype'is või e-posti teel. Kui link on kahtlane, siis tasub küsida saatjalt enne avamist üle millega tegu.

Kui soov on tunda end turvaliselt, siis tasub teha nii arvutis kui ka telefonis olevatest failidest regulaarselt tagavarakoopiaid.