„Sel nädalal me nägime esimest korda alates aprillikuust, et inimesed hakkasid koju pöördumisega taas hätta jääma. Tänane lendude piiramise süsteem töötati välja maikuus, kui olukord Eestis ja Euroopas oli selgelt teistsugune kui täna. Kui piirangud puudutavad 5 riiki 25-st, siis on võimalik inimesi teistele lendudele ümber broneerida aga kui erinevate piirangute all on juba 19 riiki, siis muutub piiriülene liikumine juba keeruliseks” rääkis Tallinna Lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe.

“Hetkel oleme olukorras, kus vaja on jätkusuutlikku plaani piiriüleseks liikumiseks lähema aasta perspektiivis ja meil on reisijate nimel hea meel, et Vabariigi Valitsus on seda teemat sel nädalal arutamas. Kindlasti ei peaks reisimine toimuma rahva tervisega riskides aga majanduse käigushoidmiseks on otseühendused hädavajalikud ja me ei peaks keeldudega liine sulgema. Lisaks on otselendudega saabuvaid inimesi palju lihtsam kontrollida, kui mitme ümberistumisega või teiste transpordiliikidega liikuvaid”.

„Kuna lennuplaane muudetakse hetkel iga nädal on ka väga oluline, et inimesed mõtleksid läbi oma reisiplaanid, väldiksid reisimist kõrge nakatunute arvuga riikidesse ning võtaksid lennu tühistamise järel koheselt ühendust oma lennufirmaga, kellele lasub kohustus reisijad tagasi tuua, kas siis otselennuga või läbi mõne sõlmjaama. Kui aga inimesi ähvardab mõnda riiki kinnijäämine, soovitame ühendust võtta ka Välisministeeriumiga, kes aitab vajadusel korraldada kojusaamise,“ lisas Pärgmäe.

Reisimisel tasub kinni pidada järgmistest põhimõtetest:

Enne reisi planeerimist vaata sihtriigi nakkuskordaja infot välisministeeriumi kodulehelt.

Vii end kurssi võimalike reisipiirangutega sihtriigis – info saamiseks tutvu riigi infoga Reisi Targalt lehel, Euroopa Liidu ReOpen portaalis ja võta vajadusel detailide täpsustamiseks ühendust sihtriigi välisesindusega.

Registreeri oma reis välisministeeriumi lehel Reisi Targalt, et Välisministeerium saab Sind võimalikest reisipiirangutest teavitada.

Järgi Terviseameti soovitusi turvaliseks lennureisiks, et hoida enda ja teiste tervist.

Sõlmi reisikindlustus ning tutvu hoolikalt kindlustustingimustega (k.a COVID-19 põhjustatud reisitõrgete korral).

Asukohariigis järgi kohalike ametivõimude juhiseid ning hoia end kursis võimalike uute piirangutega.

Reisilt naastes järgi Eestis kehtivaid reegleid, jälgi oma tervist ning võta viiruskahtluse korral ühendust oma perearstiga.

24. augusti seisuga on Tallinna Lennujaamast võimalik lennata 12 rahvusvahelisse sihtkohta:

Berliin (EasyJet, AirBaltic)
Düsseldorf (Ryanair)
Edinburg (Ryanair)*
Frankfurt (Lufthansa)
Helsingi (Finnair)
London (AirBaltic, Ryanair, Easyjet)*
Milano (Wizz Air, Ryanair)
Minsk (Belavia)*
Oslo (Norwegian, Air Baltic)
Paphos (Ryanair)*
Riia (AirBaltic)
Vilnius (AirBaltic)

*Sihtkohast naastes kehtib kahenädalane eneseisolatsiooni nõue. Täpsem informatsioon riikide nakkuskordajate kohta on leitav Välisministeeriumi kodulehelt.