14. augustil varastati Tartus Anne tänaval seisnud sõiduautolt Mazda katalüsaator. Kaks päeva hiljem teatati politseile veel kahe katalüsaatori vargusest Tartus. Anne tänaval kortermajade vahel seisnud sõiduautolt Honda varastati katalüsaator, vargusega tekitatud kahju on 800 eurot. Lepa tänava maja juures seisnud sõiduautol Volvo varastati katalüsaator koos lambda anduriga, tekitatud kahju on 1526 eurot.

21. augustil alustati menetlust ka Tallinnas, sest ajavahemikul 3.-17. august varastati Mustamäe linnaosas Kadaka teel sõiduauto Volvo põhja alt katalüsaator, tekitatud kahju on 1000 eurot.

“Nende vargusjuhtumite osas menetlus käib ning praegu kellelegi veel kahtlustust esitatud ei ole,” ütles Kasulikule prokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak.

“Oma vara kaitseks soovitame parkida oma masina valgustatud kohta, kus on muuhulgas ka tihe inimeste liikumine, sest teadagi tegutsevad kurjategijad varjatult ja kohtades, kus vahelejäämise risk väiksem. Kel võimalik tuleks seisakutundideks auto turvaliselt võõraste pilkude eest garaaži või valvega parklase panna. Kui aga märkate mõnes parkas või seisva sõiduki juures askeldamas mõnd kahtlast isikut või kuulete autode juurest kahtlast heli, siis andke sellest operatiivselt politseile 112 helistades teada,” annab Gonjak nõu.