Tänavakunstniku Banksy rahastatud laev Louise Michel seilab Vahemerel, et päästa väikestes ja ülerahvastatud paatides hulpivaid põgenikke. Eile vajas aga erkroosaks ja Banksy joonistustega kaunistatud laev ise Itaalia rannavalve abi, sest pardal oli 200 inimest ja laev ei suutnud enam manööverdada. Laeva meeskond raporteeris pingelisest olukorrast Twitteris ning sellest, kuidas erinevate riikide rannavalved nende abikutsungeid 12 tundi ignoreerisid.

Praeguseks on olukord niipalju lahendatud, et ülejäänud migrandid said teise, Saksa päritolu laeva peale, kus on nüüd kokku 350 inimest ning laev ootab samuti erinevatest sadamatest luba randumiseks.

Banksy rahastatud laeva kapteniks on Saksa inimõiguste aktivist Pia Klemp, kellega möödunud aastal kunstnik ühendust võttis. Banksy sõnul oli ta rändekriisist tehtud töödest teeninud "veidi raha" ja iseenesestmõistetavalt ei saa seda endale jätta.

Näiteks müüdi hiljuti Banksy kolm rändekriisi-teemalist maali Sotheby's oksjonil 2,9 miljoni dollari eest. Eelmisel aastal müüdi aga Banksy pilt, mis kujutas Briti parlamenti, kus inimeste asemel olid saadikuteks šimpansid, 12 miljoni dollari eest.