Delfi poole pöördus Rally Estonia piletiomanik, kes endalegi üllatuseks avastas võistluse käitumis- ja turvareegleid lugedes, et oma veepudeli ega võileivaga rallit vaatama ei pääse.

“Enne piletite müüki ei teatanud keegi, et oma piruka ja veepudeliga ei tohi rallit vaadata. Samuti, kui ongi organiseeritud müügiputkad, siis sajad inimesed järjekorras vett ja burksi ostmas on kindlasti suurem viiruseoht kui kaasavõetud vesi ja võiku. Kas organiseerijate soov on eriti just pühapäevasel päeval kõik pealtvaatajad kindlale alale lukustada ning siis n.ö. rahast tühjaks pumbata?” küsib lugeja.

Kasulikule teadaolevalt ei ole Eesti motoüritustel tavaline see, et inimesi enda võileiva ja karastusjoogiga sündmust jälgima ei lubata.

Rally Estonia pressiesindaja Margus Kiiver sõnas, et kuna tänavune ralli pole päris tavapärane, siis on ka reeglid erinevad.

“Korraldaja tagab vaatamiskohtades söögi ja joogi võimaluse ja selle juures jälgitakse ka sotsiaalse distantsi hoidmist. Sarnane meede on sees ka erinevatel meelelahutussündmustel. Rõhutan, et see puudutab pealtvaatamisalasid, nende vahel liikudes on loomulikult võimalus võtta lonks oma veepudelist ja suutäis võileivast,” kommenteerib Kiiver.