Tallinn-Võru liinil taaskäivitatakse vell üks igapäevane reis mõlemal suunal, mille tulemusena saab alates tänasest Lux Expressiga pealinnast Võrusse ja Võrust Tallinasse neli korda päevas. Reiside arvu suurendab Lux Express ka Tallinn-Kuressaare liinil, kus bussid hakkavad liiklema mõlemal suunal samuti neli korda päevas.

Järgmise suurema liinivõrgu tihendamise on Lux Express planeerinud juba oktoobri alguses, mil reisijate arvu kasvu prognoosides lisatakse nende mugavamaks teenindamiseks Tallinn-Tartu liinile veel seitse väljumist mõlemal suunal nendeks päevadeks, mil nõudlus on kõige suurem.

Lux Express Eesti ärijuht Ingmar Roosi sõnul annab kogu ühiskonda jätkuvalt mõjutav koroonaviirus tunda ka linnadevahelise bussiliikluses. “Endiselt ei ole reisijate hulk ning sellest tulenevalt ka igapäevaselt teenindatavate bussireiside arv kriisi eelse ajaga võrreldes täielikult taastunud. Septembris kujuneb teenindatavate reiside arv vaatamata mitmete väljumiste taaskäivitamisele 78% tasemele eelmise aasta reiside hulgast. Alates oktoobrist, kui saame hetkel menetluses olevate lubade alusel väljumisi veel lisada, kasvab see number 83% mullusest.”

Roosi sõnul tõi möödunud kevad ja suvi positiivselt esile aktiivse siseturismi, kus ennekõike noorem põlvkond eelistas erinevate Eest ja Balti riikide linnade vahel liikumiseks autole justnimelt mugavaid reisibusse. “Oleme just sel suvel tajunud, et meie aastaid kestnud selgitustöö on hakanud vilja kandma ning meie reisijatel on tekkinud teadmine ja vastutustunne, millise jalajälje jätab järjest kasvav autostumine keskkonnale. Seetõttu oleme saanud uut indu, et ka sel aastal jätkata üleskutseid koos selgitustööga, miks on mõistlik näiteks Tallinn-Tartu liinil auto koju jätta ning selle asemel koos teiste reisijatega mugavalt ja turvaliselt bussis sihtkohta sõita,” lausus Roos.

Näiteks, kui igal Lux Expressi Tallinn-Tartu reisil on kasvõi üks reisija, kes on otsustanud üksinda autoga kahe linna vahel sõitmise asemel bussiga sõita, siis selle tulemusena on Tallinn-Tartu maanteel aastas ca 21 900 autot vähem. Eraautodega tehtud reiside kilometraaž väheneks tänu sellele üle 3,5 miljoni kilomeetri võrra ja sellega hoiame ära 500 tonni süsinikdioksiidi õhku paiskamise.

Lux Express hoiab oma bussides tervisohutusel jätkuvalt suurt tähelepanu. Iga bussi esimese- ja keskmise ukse juures on desinfitseerimisvahend, bussi üldkasutatavaid pindu märgpuhastatakse pärast igat reisi ja bussi apteegis on näomaskid, mida vajadusel saab küsida bussijuhilt. Suuremaks privaatsuseks on võimalik osta reisimiseks poole hinnaga lisaiste.