Zoomi aktsia tõusis eile börsi järelkauplemisel heade uudiste tõttu 9,3 protsenti, 355,30 dollarini. Tänavu on aktsia hind tõusnud pea neli korda.

Videokonverentsi platvormid, mis olid kunagi näost näkku kohtumiste tehnoloogiline aseaine, muutusid koroonaviiruse piirangute ajal inimeste rutiiniks nii tööl, koolis kui ka sotsialiseerudes. Ka Zoomi rivaalid Microsofti Teams ja Cisco Systemsi Webex kogesid kasutuse kasvu.

Pandeemia algfaasis töötas Zoom selle nimel, et muuta tasuta masskasutajaid tasulisteks tellijateks. See oli vajalik, kuna ettevõte sõltus nii oma andmekeskustest kui ka pilveteenuse pakkujatest nagu Amazon ja Oracle, mistõttu ettevõte pidi ise kinni maksma tasuta kasutajate kulu.

Ettevõtte teise kvartali käive kasvas 355 protsenti, 663,5 miljoni dollarini. Analüütikud ootasid 500,5 miljoni dollarilist käivet. Ettevõtte ärikasumimarginaal kasvas 68 protsendilt 71 protsendini.

Zoomi suurte klientide arv, kelle aastakäive ettevõttes on enam kui 100 000 dollarit, kahekordistus 988-ni.

Cisco endise juhatuse liikme Eric Yuani asutatud ettevõte tõstis majandusaasta käibeeesmärgi vahemikust 1,78-1,8 miljardilt dollarilt 2,37-2,39 miljardi dollarini.

Puhaskasum kasvas aastataguselt 5,5 miljonilt dollarilt 185,7 miljoni dollarini ehk kahelt sendilt aktsia kohta 63 sendini.