"Eesti maismaapiiri ületab iga päev rohkem kui 10 rahvusvahelist bussireisi ja ligi 500 reisijat. Sellest tulenevalt on väga üllatav, et testimise võimalust ei ole loodud bussijaamadesse, mida läbivad rahvusvahelised liinid," ütles Osula pressiteate vahendusel.

Lux Express peab väga oluliseks oma reisijate ohutust ning on juba kevadest omal käel kõikides bussides ja bussijaamades rakendanud mitmeid meetmeid, et kõik reisijad püsiksid terved ja tunneksid end turvaliselt. Seetõttu on meie jaoks oluline, et riik ei unustaks bussireisjaid ja panustaks nüüd ka ise nende ohutusse.”

Tallinna Bussijaama haldava Cargobusi tegevjuhi Airika Aruksaare sõnul on ta testimise võimaldamise osas suhelnud ka terviseametiga. “Kuna taolist otsust ei ole aga vastu võetud, siis on siinkohal ameti käed seotud. Ootame ja soovime, et ministeeriumi ning valitsuse tasandil tekib siiski võimalikult ruttu poliitiline tahe ning tekkinud probleem lahendatakse sisuliselt ja põhjalikult," lisas Aruksaar.

Hugo Osula sõnul tuleks testimisvõimalused luua kolme bussijaama - Tallinnas, Tartus ja Pärnus, mis teenindavad praegu rahvusvahelisi reise. Kui Tartusse saabub üks Riia reis päevas, siis Pärnus peatuvad peaaegu kõik rahvusvahelised reisid, mis sõidavad edasi Tallinna.