Tartu ning laiemalt Lõuna-Eesti astub esimese ülikiirlaadijaga pika sammu senisest rohelisema tuleviku suunas. Elektriautode tänastele omanikele tähendab ülikiirlaadija mugavust, tulevastele klientidele kindlustunnet ning meile järgmist etappi üha laienevas nn autoelektri müügis,“ märkis Olerexi sisseostu- ja logistikajuht Anton Šafrostin pressiteate vahendusel.

„Tartul on potentsiaal tõusta mitte ainult Eesti, vaid kogu piirkonna eestvedajaks keskkonnasõbraliku linnatranspordi ja -planeerimise arendamisel ning rohelised valikud kajastuvad selgelt nii tartlaste mõtteviisis kui valikutes, loodetavasti üha enam ka auto valimisel,“ lausus Eesti Energia uue väärtusloome juht Sten Argos.

Olerexi Aardla tanklasse (Võru 176, Tartu) paigaldatud Enefit Volt ülikiirlaadijaga võib sõltuvalt autost laadida 100 kilomeetri jagu läbisõitu vähem kui kümne minutiga, muutes elektriauto kasutamise senisest lihtsamaks ja mugavamaks.

Eesti suurima kütuste jaemüüja Olerexi müügivõrku kuulub 98 täisteenindusjaama ning kiirtanklat üle Eesti. Olerex on tanklakettidest lisaks vedelkütustele ka suurim elektrimüüja, elektriautode laadimispunktid asuvad neljateistkümnes Olerexi teenindusjaamas üle Eesti. 1994. aastal asutatud ettevõte põhineb 100% Eesti kapitalil ja annab tööd ligi kaheksasajale inimesele.

Eesti suurimasse elektriautode kiirlaadimisvõrku Enefit Volt kuulub ligi 180 laadijat, millele aasta jooksul lisandub nii uusi laadimispunkte kui laadijaid. Enefit Volt võrgus saab laadida nii Euroopa (CCS) kui Jaapani (CHAdeMO) laadimisstandardiga sõidukeid, samuti kasutada universaalset Tüüp2 laadimist.