„Kristjan toob meile vajalikku kogemust ettevõtte tegevuse laiendamisel, uutele turgudele sisenemiseks ja vajalike protsesside ehitamiseks,” põhjendas valikut eAgronomi kaasasutaja Robin Saluoks. Tema sõnul on ettevõte asunud tegema esimesi samme väljaspool Euroopa Liitu ning laienemisplaani elluviimiseks on kavandatud järgmisel kevadel ka 10 miljoni euro suurune rahakaasamise ring.

2016. aastal tegevust alustanud idufirmaga, millega eesmärgiks on digitaliseerida maailma põllumajandust, liitunud Kristjan Luha on varasemalt töötanud 17 aastat maailma suurima spordirõivaste, -jalatsite ja -varustuse tootja Nike’i juures. Selle aja jooksul juhtis ta spordihiiu ärisid Kreekas ja Venemaal ning viimased kaks aastat ettevõttes asepresidendina töötades oli ka Nike’i globaalse jalgpalliäri juht.

„Mul on hea meel liituda eAgronomiga niivõrd varases kasvufaasis. Viimase pooleteise aasta jooksul kujunes meil Robiniga tugev vastastikune usaldus ja mind inspireerib nende julge ambitsioon muuta maailma põllumajandus jätkusuutlikumaks, piirates kemikaalide kasutamist ja kasvatades põllumeeste kasumit,” põhjendas Luha ise, miks ta otsustas Eesti idufirma meeskonnaga liituda.

eAgronom ehitab farmi juhtimise tarkvara ja digitaalset nõustamisteenust, et aidata põllumeestel toota toitu jätkusuutlikult ja kasumlikult, suunates seeläbi kogu maailma rikkalikumate muldade, tervislikuma toidu ja madalama CO2 tasemete suunas. 2016. aastal Tartus Robin Saluoksa ja Stenver Jerkku asutatud idufirma kliendid haldavad täna seitsmes riigis üle miljoni hektari põllumaad.