1990ndate alguses noore juristina Soomest Eestisse kolinud Aku Sorainen meenutab omanimelise advokaadibüroo podcast’i teises osas värvikamaid seiku värskelt taasiseseisvunud Eestist. Samuti räägib ta, millised ühiskondlikud teemad teda kõnetavad. Sorainen tõdeb pensionireformist rääkides, et väga harva on ta pidanud tundma, et riigikogu on võtnud vastu täiesti vale otsuse, mis sunniks sõna sekka ütlema. Sel korral ei saanud arvamust avaldamata jätta.

Soraineni advokaadibüroo algusaastad

Soraineni büroo algusaegadest ja alusväärtustest rääkides nendib saatekülaline: „Hakkasime firmat ehitama põhjamaistele väärtustele tuginedes ehk läbipaistvalt ja ausameelselt äri ajama. Altkäemaksu ei maksa, kõik on legaalne ja aus.” Sorainen tõdeb, et 25 aastat tagasi eeldasid kliendid oma advokaatidelt tihtipeale agressiivsemat suhtlust ja teistmoodi probleemide lahendamist. „Tol ajal ei olnud me edukad, aga mida aeg edasi, seda rohkem on terve ühiskond muutunud.”

„Soraineni sagedus” on advokaadibüroo Sorainen podcast, kus juristid Oliver Ämarik ja Mario Sõrm intervjueerivad põnevaid saatekülalisi. Sel korral oli neil vestluskaaslaseks büroo asutaja ja vanempartner Aku Sorainen. Eelmises saates vestis juttu Allar Jõks, kuula SIIT!

Kuula „Soraineni sagedust” Delfi Tasku kanalilt:


Jaga
Kommentaarid