Haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskuse (ECDC) andmetel on Norra kahe nädala nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta 28,6 ja Rootsis 29,4, kirjutab ERR. Kuna Eesti valitsuse otsusega on keelatud otselennud riikidega, kus nakatumisnäitaja on üle 25, tähendab see, et Oslo ja Stockholmi lennud satuvad keelunimekirja, kui valitsus neile erandit ei otsusta teha.

ECDC andmetel on Eesti nakatumisnäitaja 25,7 ehk võrreldavas suurusjärgus Norra ja Rootsiga. Ka juhul, kui Norra ja Rootsi näitajad oleks mõni pügal madalamad, ent sama suured kui Eestis, kehtiks selle põhimõtte järgi neile automaatselt lennukeeld.

Välisministeerium uuendab eneseisolatsiooni riikide nimekirja reedeti, samuti uuendab majandusministeerium lennukeeldude nimekirja reedeti.

ERR-ile teadaolevalt on valitsusele tehtud ettepanek lisada Oslo ja Stockholm eranditega lennusihtkohtade nimekirja, kus augusti lõpust on juba Frankfurt, London, Varssavi, Kopenhaagen, Riia ja Helsingi.

Sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul aga valitsus reedel reisierandeid arutada ei plaani ja järgmisel korral arutatakse COVID-19 küsimusi valitsuses teisipäeval.

Seega kui valitsus reedel erandite kehtestamist arutada ei jõua, hakkab laupäevast kehtima lennukeeld nii Oslo kui ka Stockholmi liinile.

Loe uudist ERR portaalis.