Läänemere suurima kruiisilaeva Silja Europa opereerimine peatatakse ajutiselt alates tänasest, 21. septembrist, koroonaviirusest tingitud reisijatearvu vähenemise tõttu Tallinna-Helsingi liinil. Veel enne, kui laeval olev kaup ning söögid-joogid teistele laevadele või ladudesse ümber suunatakse, pakub aga laevafirma kõigile huvilistele võimalust teha ühe nädalavahetuse jooksul n.ö. „kruiis eikuhugi“ ning tulla D terminalis kai ääres seisva Silja Europa pardale ostlema ning Läänemere parimat toitu ja jooki nautima.

Tagamaks tänastes oludes kõigi külaliste ohutuse laevas, tuleb ostunädalavahetusel osalemiseks teha broneering Tallinki kodulehel ning registreerida enda osalemine konkreetsel kellaajal. Ilma broneeringuta külalisi pardale ei lubata. Igas ajavahemikus lubatakse pardale vaid piiratud arv külalisi, et terminalis ja laevas oleks võimalik tagada tänastele ohutusnõuetele vastav distantsihoidmine. Ostunädalavahetus toimub sel nädalavahetusel reedest pühapäevani järgmistel kellaaegadel:

Reede, 25. september kell 17.00-23.00

Laupäev, 26. september kell 11.00-17.00

Pühapäev, 27. september kell 11.00-17.00

Võimalikult suure külaliste hajutatuse tagamiseks, on laevas kõigil kolmel päeval avatud pardakauplused, restoranid, baarid, kohvikud ja Hera ilusalong. Eelregistreerimisega on laevas võimalik nautida mõnusat hommiku-või lõunaeinet. Laeval pakuvad meelelahutust trubaduurid, teadusteater Kolm Põrsakest ning väikestes gruppides on võimalik külastada ka kaptenisilda.

„Meie käest on märtsist saati palju küsitud, miks me ei korralda oma ajutiselt seisma sunnitud laevadel kai ääres midagi põnevat, millest oleks ka tavakodanikul võimalus osas saada, kes meiega ehk muidu reisima ei satu. Tuleme siis lõpuks neile soovidele ja küsijatele vastu ja avame oma uksed üheks nädalavahetuseks kõigile soovijatele,“ kommenteeris ujuva kaubamaja ideed Tallink Grupi juhatuse liige Piret Mürk-Dubout.

„Pakume kõigile huvilistele ja neile, kel reisikihk sees, aga kes hetkel reisile ei pääse, võimalust teha kaasa üks lühike n.ö. merereis eikuhugi pea kõigi kruiisielamusele omaste võimaluste ja teenustega siinsamas turvaliselt kai ääres. Omalt poolt teeme kõik selleks, et nädalavahetus laevas oleks kõigile külalistele ohutu, kuid samas meeldejääv,“ lisas Mürk-Dubout.

Ostunädalavahetusel osalemiseks tuleb end registreerida Tallinki kodulehel: www.tallink.ee/et/ostle.

Laevale pääsemiseks tuleb kinnitada, et ollakse terve ning haigusnähtudeta. Viirusnähtudega isikuid pardale ei lubata. Rahvarohketes kohtades terminalis ja laevas on soovitatav kanda näomaski kui pole võimalik teistest külalistest hoida soovitatavat distantsi ning terminalis ja pardal on soovitatav kasutada olemasolevaid kätepesu ja desinfitseerimisvõimalusi.