Majandus- ja taristuminister Taavi Aas ütles reisikorraldaja TEZ Tour tegevjuht Tatjana Arhipova avalikku pöördumise peale, et valitsuse siirast soovi rahvatervist kaitsta, ei ole kohane pidada reeturlikuks.

"Me oleme mai keskpaigast valitsusega püüdnud pidurdada viiruse leviku kasvu ning seda koostoimes teiste piirangutega üpris edukalt teinud. Nüüd on käes sügis ja nakatumiste arv üha kasvab ning me ei saa ennast maailmale sulgeda, vaid peame arvestama, et viirus on globaalne ja jääv. Ka lennureiside piiramisel peame sellest lähtuma. Kõige olulisem on säilitada meile oluliste naaberriikidega ühendused, kus käivad paljud meie inimesed tööl," tõdes Aas.

"Mõistan, et turismifirmad on keerulises olukorras. Me oleme valitsusega püüdnud leida mõistlikku lähenemist otselendude piiranguga, mis võimaldaks hädavajalikud liikumised ära teha, samal ajal ennetades endiselt massilist turismi, kuna just see tõi kevadel viiruse riiki," rääkis Aas.

Aasa sõnul on võetud Lätiga samasugune lennuliinide piirangu lähenemine, et taastada natukenegi Balti mulli ning viirus kontrolli all hoida. Ta lisas, et ka Lätist saab lennata samadesse kolmandatesse riikidesse, nagu Eestist.

"Ühtlasi oleme alati öelnud, et otsime pidevalt võimalusi piirangute muutmiseks või lausa kaotamiseks. Uuel nädalal võivad piirangud veel natuke muutuda, kuna oleme mures läheneva koolivaheaja pärast, täna tegi Terviseamet ka üleskutse, kus nad selgesõnaliselt soovitavad hoiduda koolivaheajal välismaale reisimisest," rääkis Aas.

"Kutsun kindlasti meie inimesi panustama endiselt siseturismi ja võtma suhtumise, kus see aasta puhkame Eestis," lõpetas Aas oma pöördumise.