Tähelepanelik reisija märkas eelmisel nädalal Tallinna ühistranspordis olevatel infoekraanidel, kus näidatakse uudiseid ja reklaame, naljakat uudist, mis pani muigama. Inimene jagas seda ka sotsiaalmeedias, kuid oli murelik, kas ikka kõik naljast aru saavad ja ei võta neid liiga tõsiselt.

Kõnealuse uudise pealkiri, mis tähelepanelikku inimest köitis oli: "Keskkonnaamet: tänavu võib küttida kuni 61 lehepuhuri kasutajat."

"Seda pealkirja nähes pidin aga mitu korda lugema, sest ei suutnud uskuda, et päriselt selline naljauudis võiks linnaliinibussi uudistetahvlile sattuda, teiste täiesti tõsiste ja reaalsete uudiste vahele. Uskumatu!" kommenteeris reisija sotsiaalmeedias pilti jagades.

"Sain siiski üsna kiirelt aru, et ainult lugejakirjast võiks sellist musta huumorit leida ja sinna lehele minnes leidsingi kohe sama pealkirja kiirelt üles," lisas ta.

Naljauudiste jagamine oli taotluslik

Tallinna Linnatranspordi aktsiaseltsist vastati Kasuliku pärimise peale, et reklaamidega ei tegele nemad vaid Public TV.

Public TV poolt kommenteeris Margus Tamm, et tegemist on uudis.net portaali naljauudistega, et lõbustada inimesi avalikus ruumis sh ka ühistranspordis.

"Ehk analoogne rubriik Rohke Debelaki „Libauudiste“ rubriigile hommikuti raadios. Viide naljauudistele või „mitte uudisväärtusega uudistele“ on olemas uudiseploki ees – see kuvatakse enne 3-4 järgnevat uudist," rääkis Tamm.

"Seni on saadud nende uudiste osas positiivset tagasisidet, kuna huumor on alati olnud tervisele kasulik. Vahel (nagu ka praegu) lähevad need uudised internetis lõbusalt levima," leidis Tamm.

Aga, et vältida huumori valesti mõistmist palus Tamm uudisteportaali omanikul naljakad uudsed maha võtta ja keskenduda rohkem tõsisele maailmavaatele.