Milline on teleri potentsiaalne asukoht toas?

Enne teleri ostmist on kindlasti oluline mõelda, kuidas see tuppa paigutatakse: millisesse suunda teler paigutada ning kas riputada see seinale või asetada kummutile?

Suuna valimisel peaks lähtuma päikesevalgusest. Et nautida telerit selle kõige kõrgemas kvaliteedis, peaks teleri paigutama seina, mis on kaitstud otsese päikesevalguse eest. Mida kaugemale jääb teler akendest, seda parem on. Sõltumata konkreetsest asukohast soovitavad eksperdid valida võimalikult kitsa raamiga mudeli, mis jätab interjööris modernse ja kerge üldmulje.

Kuidas tagada hea heli- ja pildikvaliteet?

Kuna nauding telerivaatamisest on nii pildiline kui heliline, on äärmiselt oluline, et teler oleks tasasel pinnal. Enne, kui mööblipoodi uue kummuti järele tormate, tasub uurida potentsiaalse teleri-kandidaadi võimalusi: näiteks suudavad uuemad nutitelerid vibratsiooni negatiivset mõju vähendada, luues kõrvadele mugava heli. Samuti on paljudel uutel teleritel tark süsteem, mis ruumi üle mõõdab ja vastavalt ruumi kujundusele ise heli paika sätib.

Aga millist ekraanitehnoloogiat eelistada? OLED-telerite peamine eelis on selle kerge ja õhuke disain, mis tähendab, et seda on lihtne seinale kinnitada ja ruumiga sobituma panna. LCD-telerite ja eeliseks on lai valik erinevaid disaine ja nende hea kättesaadavus. Loomulikult tasub tähelepanu pöörata ka teleri korpuse värvile. Must korpus sobib paremini tumedates toonides interjööri, pastelsetes tubades loob harmoonilisust hall korpus.

Milline on meie pere jaoks kõige funktsionaalsem lahendus?

Iga perekonna vajadused teleri osas on erinevad. Kui sinu pere jaoks on oluline efektiivne ruumikasutus, saab teleri paigutada kummutile, mille sisse ja peale saab paigutada veel teisigi esemeid. Esteetikute üks armastatumaid viise on “peita” teler lükandustega mööbli sisse. On ka erilisemaid variante – ehitada teler seina sisse. Kui teie kodus on loomi või väikseid lapsi, on see hea viis seda kukkumise või muude kahjustuste eest kaitsta.

Kuidas luua ohutu juhtmevaba lahendus?

Rippuvad ja mööda tuba looklevad juhtmed ei ole mitte ainult koledad, vaid võivad olla ka ohtlikud. Selleks, et lõpplahendus jääks puhas ja rafineeritud, tuleb teleri asukohal pöörata tähelepanu, et kommunikatsioonid oleksid veetud mööda liiste. Tasub arvesse võtta, et kaasaegses kodus kuulub teleri juurde ka digiboks ja mängukonsool jt seadmed, mis samuti juhtmega ühendamist soovivad. Seepärast on otstarbekas seinale kinnitatavate telerite lähedusse panna riiul või kummut, kus sees või peal erinevaid seadmeid hoida saab.

Juhtmete varjamiseks võib siduda need ühte kimpu – nii jääb tulemus visuaalselt ilusam. Kui soovid, et juhtmeid ei oleks kodus üldse märgata, võib juhtmete jaoks disainida sisekujundusega sulanduva eenduva kanali, kuhu juhtmed sisse peita.

Kuidas telerit sisekujundusega sobitada?

Kui sinu kodus on teleril mitte ainult funktsionaalne, vaid ka dekoratiivne roll, saab seda lihtsate nippide abil visuaalselt esile tõsta ja teiste sisustuselementidega sobitada. Näiteks toovad väljalülitatud musta ekraaniga teleri esile selle kõrvale asetatud mustvalged fotod või maalid. Tekstuuri või suure mustriga taustal pakuvad õhukesed mustad telerid julget kontrasti.

Minimalistlikus kodus võib telerit lausa iseseisva kujunduselemendina võtta, kasutades telekat kui digitaalset fotoraami. Sa ei tüdine sellest iialgi, sest taustapildiks olevat maali või pilti saad alati vastavalt tujule muuta. Ümbritsedes teleri teiste kunstiteostega saab sinu elutoast tõeline galerii.