Müük algab homme Tammisto K-Citymarketis. Hiljem pakutakse Vantaas Finnairi kokkade valmistatud valmistoite ka teistele K-rühma jaemüüjatele.

Finnairi kinnitusel on jaemüüki minev toit inspireeritud äriklassi söögikordadest lennukis, olles kombinatsioon põhjala ja jaapani köögi maitsetest: põhjapõdra pelmeenid, Islandi karpkala, veiseliha ja teriyaki redisekaste jne.

Helsingi lennujaama kõrvalhoones toitu valmistava Finnair Kitcheni tegevdirektor Marika Nieminen ütles Vantaa Sanomatele, et umbes kümneeurone portsjon sobib näiteks kaugtöötaja lõunasöögiks.

Enne koroonast tingitud reisipiiranguid töötas ettevõttes umbes 500 inimest, neist pooled osalesid otse söögi valmistamisel. Lisaks Soome enda lennufirmale valmistab Finnair Kitchen toitu ka teistele lennukompaniidele.

Reisipiirangute tõttu on Finnair Kitchen tegutsenud umbes 10-15protsendilise jõudlusega ja koondamised on mõjutanud kogu personali.

Marika Niemineni sõnul on uue idee taga peamiselt tööhõive küsimus, kuid samal ajal on eesmärk pakkuda klientidele "koduköögis maitsvat turismi".

Septembris vähenes Finnairi lennuliiklus 91% võrreldes aastatagusega. Reisijate koguarv septembris oli 115 500. Augustiga võrreldes oli reisijaid 40% vähem. Langus on tingitud koroonaviiruse pandeemiast ja sellega seotud reisipiirangutest.

Niisiis on Finnair leiutanud uue viisi, kuidas jääda soomlaste meeltesse, ilma tegeliku lennureisita.