Ettevõte müüs autoäri Soome automüüjale Veho.

Silberauto oli kuni 2019. aasta novembrini Baltimaade suurim ja vanim uute ja kasutatud autode müügi, hoolduse, remondi ning ümberehitusega tegelev ettevõte. Sisulist tegevust alustati Mercedes-Benzi autode esindusena Eestis 1990. aastal. Kaubamärgi ja firmanimena on Silberauto kasutusel aastast 1993.

Müügitehinguks loodi Veho Gruppi kuuluv uus ettevõte Veho Baltics OÜ, kuhu tõsteti üle kõik senised Silberauto kehtivad müügi- ja müügijärgse teeninduse lepingud Eestis ning Leedus. Lisaks omandas Veho Grupp varasemalt Silberautole kuulunud ettevõtete Silberauto Eesti AS, Silberauto UAB ja Silwi Autoehituse AS aktsiaportfellid.

Silberauto AS soetas Silberauto Eesti AS-lt 85% omanduse ettevõttes Tarfurgo OÜ. Leedus loodi uus kinnisvarahaldusettevõte Sidabrinis Turtas UAB, kuhu eraldati seni Silberauto UAB-le kuulunud kinnisvara. Sidabrinis Turtas UAB omandus vormistati Silberauto AS nimele.

Silberauto käive vähenes aastaga ligi viiendiku, 260,5 miljoni euroni. Puhaskasum kasvas 259 protsenti, 33,4 miljoni euroni.

Ettevõtte rahajääk kasvas 3,7 miljonilt eurolt 61,6 miljoni euroni.

Rahavoogude aruandest võib välja lugeda seni avaldamata Vehoga tehtud tehingu suuruse, milleks on 53,6 miljonit eurot.

Kaldoja muud ärid

Lisaks kuulub Kaldojale valdusfirma Merbu OÜ, mille läinud aasta aruannet pole esitatud. Sellele ettevõttele kuulub 98,78 protsenti Silberautost.

Kaldojale kuulub ka vahest enim tuleviku vaatav mullu sügisel asutatud AuVe Production OÜ, mis tegeleb isesõitvate busside arenduse ja tootmisega.

Kaldojal on ka väike, viie protsendine, osalus Keila-Joa Sadam OÜ-s. Ka see ettevõte pole esitanud läinud aasta aruannet.