Hanssoni hinnangul peab eeldama, et järgmine aasta tuleb praegusest parem, kui viirus olemuslikult ei muutu ning sulgemisi ei tule enam sellises mahus, nagu need on praegu olnud. "Eesti on olnud tegelikult turismile orienteeritud riik, me oleme olnud Põhja-Balti piirkonnas kõige suurema turismisektoriga ja kõik need kontaktsed teenused on olulised," märkis ta.

Eelarves on Hanssoni sõnul vaja nii võtta laenu kui teha kärpeid, kuid praegune eelarve on liigselt laenude poole kaldu.

"Praegu, kui me vaatame seda eelarveprojekti, on kuidagi liiga palju kaldus laenamise suunas. Kui me vaatame tegelikult, et peaks olema nii, et kui olukord objektiivselt halveneb, siis pakume rohkem stiimulit. Nüüd kui eelarveprognoosid nägid ette, et järgmisel aastal me elame natuke paremini kui sel aastal, peaksime eeldama, et eelarve oleks natuke karmim ja tuleksid mingid kärped, aga seda me ei näe," sõnas ta.

Praegune laenukoormus enam kriisi süvenemisel juurde laenata ei võimalda ja tuleva aasta eelarve on tema sõnul liigselt laenurahale üles ehitatud. Hanssoni sõnul muutub sellest eelarveaugust välja ronimine väga keeruliseks.

"Ütleme, et see laenamine on natuke nagu valuvaigisti kasutamine ja arstid ei ütle, et mida rohkem valuvaigistit ja mida kauem valuvaigistit võtad, seda parem," märkis ta. "Minu suurim mure on, et kui me hakkame harjuma uue kulude tasemega ja ei suuda sealt pärast enam välja rabeleda või jätame selle järgmisele valitsusele, kes on sunnitud väga raskeid otsuseid vastu võtma," sõnas Hansson, kes usub, et ühel hetkel peame me selle eest lõivu maksma.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist või vaata juuresolevast saatelõigust.