Baltimore’i ülikooli teadlane Roberto Cavazos arvutas välja, et igal aastal kaob turgudelt valeuudiste tõttu konservatiivse hinnangu järgi ca 39 miljardit dollarit. Konkreetseid näiteid leiab nii lähemalt kui kaugemalt.

  • 2018. aasta 3. oktoobril kirjutas Bloomberg, et Eesti pankadest käis aastatel 2008 - 2015 läbi enam kui triljon dollarit mitteresidentide raha. Eesti Pank aga teatas, et tegemist on statistika vale tõlgendusega, sest tegemist on kogu piiriüleste tehingute mahuga, mille sees on ka Eesti ettevõtete import ja eksport. Bloomberg parandas uudise, kuid see langetas nii Swedbanki kui ka SEB panga väärtust börsil.
  • 2013. aasta 23. aprillil ilmus uudisteagentuuri Associated Press Twitteris säuts, mille kohaselt toimus USAs Valges Majas kaks plahvatust ja Barack Obama on vigastatud. Kuigi uudisteagentuur kustutas kohe säutsu ja teatas, et nende konto häkiti, siis kukkus Dow Jonesi börsiindeks minutite jooksul 143 punkti, mis tähendas 130 miljardi dollari väärtuse kadumist. Börs küll taastus samal päeval, kuid see vahejuhtum tekitas palju küsimusi sotsiaalmeedia uudiste mõjust börsile.
  • 2019. aasta 16. jaanuaril saadeti meediale maailma ühe suurima investeerimisfondi BlackRocki juhi Larry Finki nimel investoritele suunatud kiri. Kirja kajastasid paljud väljaanded, muuhulgas ka Financial Times. Tegemist oli võltsitud kirjaga ning BlackRock lükkas selle sisu ümber. Kirjas lubas ettevõtte juht väljuda kliimavaenulikest investeeringutest. Ettevõtte analüütikute hinnangul tekitas see kiri börsil ettevõtte aktsiate väärtuses mitmesaja miljoni dollari suuruseid võnkeid.
  • 2017. aasta detsembris levis ABC uudiste kaudu info, et endine USA kõrge ametnik Michael Flynn tunnistab president Donald Trumpi vastu ja kinnitab, et president käskis tal 2016. aasta kampaania ajal vene ametnikega kontakteeruda. Börsiindeks S&P 500 kukkus 30 minutiga 38 punkti võrra, mis tähendas 341 miljardi dollari suurust kadu. Kui uudis ümber lükati, kahanes kaotus 51 miljardi dollarini.
  • 2018. aasta 7. augustil kirjutas Tesla juht Elon Musk Twitteris, et tal on olemas rahastus Tesla börsilt ära viimiseks aktsiahinnaga 420 dollarit. Ettevõtte aktsia väärtus tõusis 13,3%. USA finantsjärelevalve SEC kaebas Muski kohtusse ja aasta hiljem jõuti kokkuleppele, mille kohaselt Musk eksis börsireeglite vastu ning börsilt ära viimise plaan oli heal juhul algusfaasis ja rahastuseta. Kaks aastat hiljem pole ühtegi sammu Tesla börsilt ära viimiseks tehtud.