Kuigi maksu- ja tolliameti viimane juht Valdur Laid andis juba juuli alguses teada, et lahkub 15. septembrist ametist, pole siiani veel selgunud, kes tema mantlipärijaks saab. Laid ise siirdus 16. septembrist Kristjan Rahu investeerimisfirmat UG Inesteeringud juhtima.

Riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskuse sõnul on hetkel käimas konkursi teine voor ehk käimas on eelvestlused ministeeriumis. Teise vooru pääses konkursile kandideerinud 13 kandidaadist 7 kandidaati. Peale teise vooru toimumist otsustab komisjon, kes pääsevad konkursi kolmandasse vooru. Pärast seda seda otsustab komisjon, kes esitatakse ministrile ametisse nimetamiseks.

Lisaks maksu- ja tolliameti juhile otsib praegu riik ka rahapesu andmebüroole juhti. Sellel konkursil on jõutud juba oluliselt kaugemale, kolmandasse vooru. Avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon koguneb eeloleval kolmapäeval, 28. oktoobril ning kohtub kolme viimasesse vooru pääsenud kandidaadiga. Pärast seda esitatakse kandidaat või kandidaadid ministrile ametisse nimetamiseks. Sellel konkursil oli kaheksa kandidaati.

Reformitud rahapesu andmebüroo hakkab uuel aastal kuuluma rahandusministeeriumi valitsusalasse. Praeguseni on see kuulunud siseministeeriumi valitsusalasse.