Kui plaanid paika peavad, on aasta lõpuks Eestist lennusõidu kaugusel nii Holland, Saksamaa, Belgia, Soome, Türgi, Taani, Inglismaa, Itaalia, Norra, Küpros, Riia, Rootsi kui Poola. Lisaks kaks siselendu Kärdlasse ja Kuressaarde.

"Tallinna lennujaamast ei ole lennuühendus sel aastal kordagi katkenud. Töö selle nimel, et liine taasavada käib igapäevaselt, kuid sõltume siinjuures kolmest olulisest tegurist – nõudlus, nakatunute arvud ja reisipiirangud," rääkis Tallinna lennujaama kommertsteenuste valdkonna juht Eero Pärgmäe. "Tänase teadmise juures taasavatakse tõesti lähikuudel mitmeid liine, kuid lõplik selgus saabub siiski vahetult enne lendude algust."

Pärgmäe lisas, et liinide täituvus on jätkuvalt pigem madal mistõttu võivad ka lennufirmad nõudluse puudusel lendudega taasalustamist edasi lükata.

Väga keeruline on teha pikaajalisi plaane ning lennugraafikud muutuvad endiselt igal reedel.
Eero Pärgmäe
26. oktoobril taasavati ühendus Amsterdamiga. Igal reedel ja esmaspäeval toimub Air Balticu lend Tallinnast kell 7:25 ja Amsterdamist kell 10:20.

Euroametnike rõõmuks soovis Air Baltic alustada 2. novembrist esmaspäevaste ja reedeste lendudega Tallinna (kell 14:25) ja Brüsseli (kell 17:00) vahel, ent Belgia kõrge nakkuskordaja võib stardikuupäeva nihutada. Läti õhukompanii kolmas uus liin Salzburgi käivitub loodetavasti 19. detsembril.

14. detsembrist asub WizzAir kolm korda nädalas (esmaspäev, kolmapäev, reede) lendamist liinil Oslo Sandefjord Torp Tallinn. Ungarlaste stardijärjekorras seivad veel:

  • Bergen (alates 17. detsembrist neljapäeval ja pühapäeval)
  • Milano (alates 15.12; T ja L)
  • Viin (alates 15.12; T ja L)
  • Trondheim (alates 15.12; T ja L).


EasyJet kavast leiab lennuliini Tallinnast Londonisse (alates 17.12; N ja P). Varem lennuplaanis ilutsenud Kiievi, Lvivi, Minski ja Istanbuli ühendused jäävad esialgu ära, sest valitsus kolmandatest riikidest lende avada ei luba ning see klausel kehtib esialgu vähemalt aasta lõpuni.

Tallinna lennujaamast on praegu võimalik ümberistumiseta lennata Berliini, Frankfurti, Helsingi, Londonisse, Milanosse, Oslosse, Paphosesse, Riiga, Stockholmi, Varssavisse ja Viini. Liine teenindavad lisaks eelmärgituile LOT, Lufthansa, Finnair, Norwegian, Aeroflot, Ryanair, SAS ja Easyjet.

Alates 1. septembrist on kõigil lennujaama kaudu riiki saabujatel võimalik teha lennujaamas esmane koroonatest (eesti kodanikele on see tasuta, välismaalastel on võimalik teha test tasu eest).

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest. Riikide nakatumisnäitajaid uuendatakse igal reedel välisministeeriumi kodulehel reisitargalt.vm.ee