Statistikaameti juhtivanalüütik Jaanika Tiigiste tõdes, et kui augustis suurenes müügitulu eelmise aasta sama ajaga võrreldes neli protsenti, siis septembris kasv mõnevõrra kiirenes. „Müügitulu kasvu mõjutasid septembris enim tööstuskaupade kauplused," lisas Tiigiste.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes eelmise aasta septembriga võrreldes kaheksa protsenti. Neist enim ehk 17 protsenti kasvas müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes ning sama palju muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade, lillede, istikute ja muuga.

Müügitulu suurenes veel 13 protsenti kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüügil), üheksa protsenti apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning viis protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Käive vähenes eelmise aasta septembriga võrreldes neli protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning ühe protsendi muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajades).