Berliini uue Brandenburgi lennujaama esimene terminal avatakse ametlikult 31. oktoobril. Lääne–Berliini kunagise linnapea ning hilisema Lääne-Saksamaa kantsleri Willy Brandti järgi nime saanud õhuvärav paikneb Saksamaa pealinna südamest 18 kilomeetri kaugusel kagus.

Esindusaerodroomi ehitus algas 5. septembril 2006. Avamiseni loodeti jõuda viie aasta ja 2,8 miljardilise eelarvega. Planeeringutega oli toonaseks sisustatud ligi 15 aastat.

2010. aastal tuli ametlik teade, mis lükkas valmimisaega kahe aasta võrra edasi ning kahekordistas ehituse maksumuse. Erinevatel põhjustel tuli tähtaegu nihutada veel üheksal (!) korral, maksumus on ületamas 6 miljardi euro piiri.

Viimaks valmiva lennujaama läbilaskevõimeks planeeriti 43 miljonit reisijani aastas, katmaks peale Tegeli ka Schönefeldi ja juba suletud Tempelhofi lennumahud.

Väljateenitud pensionile suunduv Tegel formeeriti tsiviillendudeks 1948. aastal Berliini blokaadi tõttu. Toonane peaväli Tempelhofis jäi mõõtmetelt lihtsalt ahtaks. Kiirkorras rajatud 2428 meetrisest lennurajast sel ajal Euroopas pikemat ei leidunudki. Ka asub Tegel mugavalt kesklinnast napi kaheksa kilomeetri kaugusel.

Regulaarlendudega Tegelist alustas Air France 2. jaanuaril 1960. Prantslatele jääb plaanide kohaselt ka viimase Tegelist startiva lennu au kui 8. novembril kell 15.10 rebib rattad maast lend AF 1235 Pariisi.

Turvakaalutlustel jääb oma kaheksanurkse peahoonega tuntuks saanud Tegeli lennuväli veel kuueks kuuks opereerimisvalmidusse.