Viimase paari nädala jooksul on uue DPD pakiautomaadi saanud Haljala, Avinurme, Iisaku, Alatskivi, Ahja, Tõrvandi, Kambja, Puhja, Nõo, Kanepi ja Rõngu. DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss sõnas, et eeldatavalt saavad kõik 100 uut pakiautomaati paika märtsikuuks.

„Lisaks Eesti sajale uuele pakiautomaadile paigaldatakse kokku 270 pakiautomaati ka Lätis ja Leedus ning projekti koguinvesteering Baltikumis küündib 8 miljoni euroni,“ märkis Kirss. Laiendustööde järel saab Baltikumis olema kokku ligi 640 DPD pakiautomaati.

„Oleme võtnud eesmärgiks tulla inimestele võimalikult lähedale. Nüüd saavad pakiautomaadid ka asulad, kus seni on pakiautomaadid üldse puudunud,“ selgitas Kirss. Ta lisas, et kuna DPD kullerteenus on ulatuslikult optimeeritud, siis on kliendil võimalik reaalajas jälgida, kui kaugel kuller tema pakiga on ning millal kuller temani jõuab.

Eestlased eelistavad pakikappe

Pakimasinaiks on valitud KEBA kõige värskeim mudel, mille nähtavaimaks erinevuseks on kasutajasõbralikum, kaldenurga all olev ekraan. Seadmed paigaldab Hansab.

Keskmiselt võtab ühe uue pakiautomaadi paigaldus kuni kolm tundi ning tööga saab hakkama kaks inimest. Paika saanud pakiautomaatide puhul läheb peale paigaldust veel paar päeva aega süsteemide seadistamiseks enne kui automaadist pakke saab saatma hakata.

DPD grupi tellitud viimase e-kaubanduse uuringu järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (45%) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati 42% e-ostlejatest.