Kui kevadel toimunud e-smapäeval osales enam kui 160 e-poodi, siis sel korral on osalejate arv kasvanud pea poole võrra ligi 220ni. Eesti E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Vääti sõnul teeb läbi aegade kõige suurem osalejate arv heameelt. “Kui see aasta on pea kõikide jaoks pehmelt öeldes väljakutsete rohke, siis e-poodide jaoks on aasta olnud pigem positiivne, mis peegeldub ka liiduga sel aastal liitunud ettevõte arvus. Sel korral teevad väga paljud osalevad e-kaupmehed märkimisväärseid allahindlusi mitte vaid teatud tootekategooriatelt, kogu kaubavalikult – 20-30%, mis on hea võimalus sügis-talviste kaupade, aga miks mitte ka varaste jõulukingituste ostmiseks,“ sõnas Väät.

Tänavu on kampaaniale lisandunud ka heategevuslik mõõde, eesmärgiga koguda e-smaspäeva raames vähemalt 10 000 eurot ning aidata Lastekaitse Liidu projektil „Igale lapsele arvuti“ soetada kasutatud arvuteid, mis lähevad peredesse, kus on kolme koolilapse peale vähem kui üks arvuti.

Projekti toetamiseks on üle 75 Eesti E-kaubanduse Liitu kuuluvat e-poodi teinud juba annetuse ja kannavad kampaania lehel märgist „toetab Lastekaitse Liitu!“. Oma panuse saavad projekti anda ka e-ostlejad – iga tänase e-smaspäeva lehe külastaja eest toetavad Eesti E-kaubanduse Liit ja aktsioonis osalevad e-poed projekti 10 sendiga.

Eriolukorras kodanikualgatusena sündinud „Igale koolilapsele arvuti“ liikumise abil on endale arvuti saanud enam kui 1500 last, kuid nimekiri peredest, kellel on raskusi vajalike seadmete soetamisega, on endiselt pikk. E-smaspäeva raames kogutud annetuste eest ostab Lastekaitse Liit kasutatud arvuteid ja katab arvutite saatmise postikulud. „Loodame, et saame kokku 10 000 eurot, mis tähendaks, et nii mitmedki pered saaksid arvuti koju veel sel aastal,“ selgitas Väät.

Ahvatlevad protsendid

Enam kui 200 pakkuja hulgas torkab suurima üleüldise allahindluse protsendiga silma naisterõivaste ja -aksessuaaride pood S1.ee, kus kogu kraami on virtuaalletil poole hinnaga. Klienti säästetakse ka mujal valdavalt kasutusel olevast sooduskoodiga nikerdamisest, esitades soodushinnad kohe toote juures.

40% kukkus hind Sokisahtlis, Salt’s Up soolapoes ja kodu- ja puhastuskaupu müütavas Prime Partneris. Siin tuleb aga lugeda peenikest kirja – ale rakendub vaid tavahinnaga toodetele. Siiski saab sokipaari, mis mõistagi omale raudse koha kindlustanud jõulukinkide kuulsuste hallis, e-poest kätte pooleteist euroga. Järgi tuleb neile siis ise minna, muidu lisandub vähemalt teist samapalju transpordi eest.

Leidub ka 80 ja 70 protsendimärgiga üleskutseid, ent ära ei tasu unustada lisaklauslit „KUNI“. Näiteks suitsuandur.ee välja hõigatud 80% hinnaalandust kehtib anduri paigaldamise magnetile, mille nüüd saab 1,99€ eest (varem 11,99€). Elupäästjast optilise suitsuanduri eest tuleb välja käia 4,99€ (varem 15,99€).

Viiruste ajal esmatarbekaubaks muutunud maske müütab 72% soodustusega Esmakaitse.ee. Poolsada kirurgilist kaitsemask saab varasema 35 euro asemel täna kätte hinnaga 9,99. Korraga kastitäie ehk kaks tuhat maski ostes ulatub kokkuhoid 980 euroni.

Piraka summaarse säästu võib pälvida näiteks Kliimamarketist, kus Electroluxi õhksoojuspumba hind on sulanud 491 euro võrra.

Et miski ostmata ei jääks reklaamib COOP pank sama kampaania raames krediitkaarte tasuta.

Delfi lugeja, anna kommentaarides teda, kuidas e-poodidesse suhtud ning milliseid tõeliselt ahvatlevaid pakkumisi täna silma on jäänud.