"Soovime, et kõik meie kliendid ja töötajad tunneksid end igapäevaostusid sooritades turvaliselt, mistõttu anname järgnevatel nädalatel kõikides meie 82 kaupluses ilma maskita külastajatele tasuta ühekordse näomaski," lausus Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas.

Tema sõnul on tegemist jaeketi poolse initsiatiiviga anda omapoolne panus kiirelt leviva koroonaviiruse leviku peatamiseks ja inimeste maskikasutamise harjumuse kasvatamiseks esimeste nädalate jooksul ning ettevõte tarnib homseks kõikidesse oma poodidesse täiendava suure varu ühekordseid kaitsemaske.

"Meie poode külastab üle Eesti igapäevaselt 170 000 inimest ja peame oma kohuseks tuua kõigi inimesteni võimalus teha oma ostud turvaliselt ja ohutult, jälgides nii peatselt kehtima hakkavat reeglit kui ka teadlaste ja meedikute soovitusi avalikus ruumis viibimiseks," ütles Edvinas Volkas.

Küsi infoletist või kassast

Maxima XXX hüpermarketites ja XX supermarketites saavad kliendid, kellel maski pole, seda küsida poe infoletist. Maxima X kodukauplustes antakse mask kliendile kassast, mis on markeeritud vastava infosildiga.

"Monitoorime järjekordades pikivahe hoidmist, et vältida enam kui viie inimese pikkuste järjekordade teket. Samaaegselt jälgime jooksvalt kauplust külastavate ostjate koguarvu ning vajadusel sulgeme kaupluse ajutiselt perioodiks, mille vältel saame vähendada kassajärjekordi ja poes viibivate ostjate arvu," lisas Maxima Eesti tegevjuht.

"Ühtlasi kutsume inimesi üles külastama poodi üksinda ja sooritama oma ostud eelnevalt läbimõeldult kiiresti - võimalusel kasutades ka meie mobiilirakendust, mis annab võimaluse vältida kassajärjekorras seismist ning teostada ostud kiirelt ja ohutult."