„Kas see on laevafirmade poolt vastutustundlik tegevus? Või konkurentsi mõttes neutraalne? Ööklubis Helsingis lõpeb alkoholi müük kell 22.00. Ujuvas ööklubis, mis ei ole teel kuhugi, jätkub pidu hommikuni,” kirjutas Lappi Twitteris, vahendab Verkkouutiset.

Lappi viitas Soome ansambli Klamydia hiljutisele kontserdile Tallinki laeval Victoria I, mis kutsus Soomes esile avaliku arutelu. Sotsiaalmeedias jagatud fotode järgi oli kontserdil rahvas tihedalt koos ja mingeid näomaske näha ei olnud. Kontserdist ja soomlaste käitumisest kirjutati ka Rootsi ajakirjanduses. Lähemalt võib lugeda SIIT.

Tallink Silja teatas Ylele, et ettevõte otsustas kõik jõulueelseks ajaks kavandatud kontserdid ära jätta, et Klamydia kontserdi sarnaseid olukordi enam ei tekiks.

Lappi sõnavõttu toetas Soome koonderakonna parlamendiliige Sinuhe Wallinheimo. „Kõigepealt toetatakse neid riigi poolt ja siis ei tegutseta sama vastutustundlikult ja isegi solidaarsuse vaimus ei tundu piirangud neid palju puudutavat,” kirjutas Wallinheimo.