“Majandusaasta jooksul tehti mitmeid raskeid otsuseid. Üheks selliseks oli liinilendude peatamine Tallinnast seoses tiheda konkurentsiga ning lennumahtude ülepakkumisega. Samal ajal oleme suutnud suurendada kasumlikku allhanketegevust tütarfirma Regional Jet OÜ all,” kirjutas aastaaruandes ettevõtte juhatuse liige Erki Urva. “Seetõttu võtsime vastu otsuse suurendada allhanketegevust ning vähendada kahjumlikuks muutunud liinilendude teenindamise Tallinnast. Küll aga usume ja loodame, et kui vajadus selleks tekib, oleme me Eesti inimeste jaoks olemas ning taastame liinilennud ka oma kodubaasist Tallinnast.”

“2020. aasta keeruline algus on olnud raske kogu meie rahvale nii siin Eestis kui ka üle kogu maailma, sest praegune globaalne kriis on vähemal või suuremal määral puudutanud meid kõiki,” märkis ta. “Palju on küsimusi, millele puuduvad veel vastused ja ebakindlus tuleviku ees hirmutab ka tugevamaid. Kuid lootus püsib ja annab jõudu edasi minna.”

Nordica töötajate arv kasvas läinud aasta lõpuks aastaga 8,1 protsendi võrra, 506 inimeseni. Lendava personali arv kasvas 6,1 protsendi võrra, 366 inimeseni. Töötajate hulka on arvetatud ka renditööjõud.

Nordias oli kasutasel 21 lennukit, millest kaks olid 70 isetkohaga Bombardier CRJ700, 11 Bombardier CRJ900 (88/90 istekohaga) ja kaheksa ATR 72-600 lennukit 70 istekohaga. Kõik lennukid olid kasutusrendil.

Mullu kahanes Nordica regulaarlendudel teenindatud reisijate arv 765 000-lt 351 000-ni.