Ühtlasi on plaanis parendada ja mugavdada sealsete ühistranspordi sõlmpunktide vahelist liikluskorraldust.

„Kotkapoja kruntide ostmine annab võimaluse arendada suuremat büroo, teenindus-, elamispindade ala, mis on tihedalt seotud kaubanduskeskuse taristuga, moodustades ühtse koosluse. Multifunktsionaalsete linlike keskkondade arendamine on ka Cityconi keskne strateegia Põhjamaades," ütles Cityconi arendusdirektor Katriina Penttinen.

Sellised linlikud keskkonnad aitavad vähendada Tallinna autostumist, tuues ühte kohta kokku töökohad, elamupinnad, kaubanduse, vabaajaveetmise võimalused ja heal tasemel ühistranspordi, mille tõttu on koormus liiklusele väiksem.

„Kristiine Keskus asub Tallinna liikluse tuiksoonel, mis tähendab väga head ligipääsetavust kõikide transpordiviisidega - nii rongi, bussi, trolli kui sõiduautoga. Viimastel aastatel oleme pööranud olulist tähelepanu ka sellele, et meile oleks hea tulla jalgsi, ratta või elektritõukerattaga, luues selleks eraldi parkimisvõimalused. Linn on kavandamas piirkonda ka transpordi ümberistumise sõlmpunkti, mis teeb piirkonnas liikumise veelgi mugavamaks. Samuti soovime luua parema ühenduse Uue-Maailma linnaosaga," sõnas Citycon Eesti kommertsdirektor Helen Metsvaht.

Kotkapoja krundid on elamumaa otstarbega. Uut detailplaneeringut pole veel alustatud, seetõttu on veel vara rääkida ehitusmahtudest ja täpsematest plaanidest.

Ettevõte arengukava näeb tulevikus ette ka teise Tallinnas asuva keskuse, Rocca al Mare arendamist piirkonna multifunktsionaalseks elukeskkonnaks. Lääne-Tallinnas asuv Rocca al Mare keskus kavandab praeguse parkla arvelt laienemist, ehitades juurde nii ostlemis- kui büroopinda, plaanis on rajada ka eluruume ja hotell.