Ühendkuningriigis saab 2021. aasta 1. jaanuarist viibida viisavabalt korraga kuni kuus kuud järjest. Viisavaba reisimine on võimalik turismi, pereliikmete ja sõprade külastamise, lühiajalise koolituse ning äritegevuse eesmärgil.

Välisministeerium soovitab reisides ID-kaardi asemel võtta kaasa pass, sest Ühendkuningriik lubab Euroopa Liidu kodanikel ID-kaardi alusel riiki siseneda tuleva aasta 31. oktoobrini. Reisides soovitab ministeerium ka sõlmida ravikindlustuse, sest uuest aastast ei kehti riigis enam Euroopa ravikindlustuskaart.

Üleminekuperioodi lõppedes muutuvad ka tollireeglid ning riigipiiri ületades tuleb arvestada senisest suuremate piirangutega.

Maksu- ja Tolliameti tolliformaalsuste valdkonnajuht Külli Kurvitsa sõnul tuleb arvestada, et teatud kaupadele kehtivad ka Eestist välja viies koguselised piirangud või eriloa nõue, seda tuleb meeles pidada näiteks sularaha ja ravimite puhul.

Eestisse saabuv reisija võib maksuvabalt kaasa tuua mittekaubanduslikku laadi kaupa ehk eratarbeks mõeldud kaupa väärtuses kuni 300 eurot, lennu- ja merereisijad kuni 430 eurot.

Loe pikemalt ERRist.