„Me kõik teame peast igihaljaid jõululaule „Tiliseb, tiliseb aisakell“ ja „Oh, kuusepuu“. Nendest kahest laulust on inspireeritud ka tänavused jõulumargid, mis sädelevad ja säravad,” ütles Eesti Posti erakliendi lahenduste osakonna juht Alice Vood. Eesti piires saadetavad jõulusoovid jõuavad kohale sädeleva 90-sendise margiga (Hind kehtib alates 31. maist 2020. Varem maksis lihtkirja saatmine 0.65 eur - toim.), mille peal on kujutatud kellukesi. Piiriüleste pühadetervituste saatmiseks mõeldud 1,90 eurose margi peal on aga jõulupuu.

Eesti-sisene postmark on müügil nii üksikult kui ka neljast margist koosneva komplektina. Lisaks on saadaval ka neljast jõulumargist ja neljast sama sarja ümbrikust koosnev komplekt. Samuti on Omniva e-poes ka valik Eestis disainitud postkaarte ning uus komplekt „Jõuluvana kiri“. Komplektiga saab tellida omale täitmiseks kauni kingisoovide nimekirja, mis jõuluvanale teele panna. Seejärel tasub oodata jõuluvanalt ka vastuseks vahvat kirja koos väikse üllatusega.

Selleks, et jõulukaartide ja -soovide saatmine oleks veelgi lihtsam, paigaldas Eesti Post 14 ajutist jõulukirjakasti kaubanduskeskustesse. Näiteks leiab jõulukirjakasti Tallinna Kaubamaja ja Stockmanni jõulualadelt, Rocca al Mare kaubanduskeskuse aatriumist, Kristiine keskusest, Tartu Eedeni keskusest ja Viljandis UKU keskusest. Endale lähima kirjakasti jõuluvanale kirja või sõbrale postkaardi saatmiseks leiab Omniva kodulehel asuvast kaardirakendusest https://www.omniva.ee/abi/kaart.

Kust saab osta jõulukaarte ja postmarke?

Kogu vajalik informatsioon jõulukaardi või -kirja mugavaks saatmiseks on leitav aadressilt omniva.ee/postkaart. Kõik jõulusarja tooted on müügil postkontorites ning postipunktides. Lisaks on postmarke võimalik osta Omniva e-poest, kõikidest R-Kioskitest, Charlot poodidest, Selveritest ja Prisma infolettidest. Kõik postmarkide edasimüüjad on leitavad ka Omniva kodulehelt.

Kaart kirjutatud, postmark olemas - mis edasi?

  • Selleks, et kiri jõuaks kiirest õige inimeseni, tasub meeles pidada järgmist.
  • Ümbrikule või kaardile tuleb loetavalt kirjutada õige aadress ladina tähtede ja araabia numbritega.
  • Aadress peab sisaldama õiget sihtnumbrit, mille leiab Omniva kodulehe sihtnumbri otsingust.
  • Saates kirja või kaarti välismaale tuleb kindlasti lisada saaja riik inglise või prantsuse keeles.
  • Õiges vääringus postmark kleebitakse alati ümbriku või kaardi ülemisse paremasse nurka. Eesti-sisese kirja hind on 0,90€ ja välismaale saates 1,90€.
  • Kindlasti tasub jälgida ka kirjakasti peale märgitud tühjendamisaegu – just siis alustab kasti potsatanud kiri või kaart teekonda saaja poole. Jõulusoovid tasub teele panna võimalikult varakult, kuid viimane aeg riigisiseste jõulusoovide teele panemiseks on 17. detsember.