29. novembril tuleb Luminor välja täiesti uue internetipangaga ning asendab kõigi klientide senised pangakaardid uute VISA kaartidega. Sel põhjusel on Luminori teenustes kuu viimasel nädalavahetusel ehk 27.–29. novembril katkestused. Samal ajal leiab aga aset must reede ehk Black Friday, kui paljud e-poed rohkelt hinnasoodustusi pakuvad.

Kasuliku poole pöördus segaduses tarbija, kes märkas, et Luminori internetipanga katkestus leiab aset just täpselt sel ajal, kui toimuvad ühed väga suured poodlemispühad ehk Black Fridayl ei saa Luminori kliendid alates kella 13st e-poodidest osta, sest pank ei tööta. "Reedel, 27. novembril kl 13.00 st ei saa makseid teha senises internetipangas, mobiiliäpis ega pangalingi vahendusel."

Selgitab Luminori Eesti jaepanganduse juht Tanel Rebane:

Õnneks on sel korral paljud kaupmehed otsustanud musta reede kampaaniat teha ühe päeva asemel terve nädala jooksul, mis tähendab, et kliendid saavad teatud ostud juba varem ära teha,“ rahustas Rebane.

„Teisalt nende ettevõtete puhul, kes teevad kampaaniat just reedel, on klientidel võimalus ostud teha ennelõunal, sest maksete võimalus peatub alles kell 13 päeval. Internetioste saavad meie kliendid taas teha alates pühapäeva keskpäevast,“ tõdes Rebane ja lisas, et enne ostlemist tuleb internetipangas uue Visa pangakaardi internetiostud aktiveerida.

„Paraku ei olnud meil võimalik selle ulatusliku muudatuse läbiviimiseks teist aega valida,“ vabandas Rebane.

„Nimelt saab tehnilistel põhjustel taolist muudatust teha vaid kuu viimasel nädalavahetusel ilma, et peaks samal ajal ka kõikide klientide kontonumbreid ära vahetama, mis oleks palju lisasegadust tekitanud,“ selgitas ta.

Samuti tuleb Rebase sõnul muudatus läbi viia aasta lõpuks, kui Luminor peab olema Nordea süsteemidest lahti haagitud. „Seega oleks ainus teine võimalus olnud jõulupühadele langev nädalavahetus, mis oleks meie klientidele kindlasti rohkem ebamugavusi põhjustanud,“ rääkis ta.

„Palume klientidelt vabandust ebamugavuste pärast ning täname neid mõistva suhtumise eest,“ lõpetas Rebane.