Seinäjoki linna Ideaparki kaubanduskeskuses avati musta reede puhul uksed juba keskööl, kirjutab Iltalehti. Avamise hetkeks oli keskuse ette kogunenud suur rahvamass, kes üksteisest turvalist vahemaad ei hoidnud ja ootas keskusesse sisse pääsemist. Enamus poodi ootajatest olid noored.

Ideaparki kaubanduskeskuse juht Perti Häli sõnul oli ta ka ise avamise hetkel kohal ja tema hinnangul käitusid poodi ootavad inimesed vastutustundlikult. Enamus külastajaid oli vanuses 18-25, kes kandsid maske.

Häli selgitas, et enne avamist olid inimesed pigem parklas hajutatult. Pildid, kus inimesed on puntras koos, on tehtud veerand tundi enne kaupluse avamist, siis olid inimesed kogunenud ukse juurde.

Pikalt lahti viiruse tõttu

Koroonaviiruse leviku osas kinnitas Häli, et kaubanduskeskus avatigi varem just seetõttu. Kokku on keskus 23 tundi avatud (kella 00.01-23.00ni), et inimesed oleksid rohkem hajutatud.

Lisaks on keskuses piisavalt ruumi, et inimesed ei oleks liiga tihedalt koos. Kokku on ruumi umnes 14 jalgpalliväljaku jagu, millest puudu ei tohiks tulla, et külastajaid hajutada.

Pilt, mis levib sotsiaalmeedias kaubanduskeskuse avamise hetkest: