Lugeja pöördus Kasuliku poole, kuna talle tundus Hansaposti veebipoes oleva Mamiboti robottolmuimeja alghind veidralt kallis. Pakkumises on märgpuhastusega tolmuimeja 269,95 eurot, algseks hinnaks näidatakse 999,95 eurot. Soodustuse protsent arvutatakse samuti selle järgi, mis on algne hind, antud juhul tuleb selleks kokku -73 protsenti. Lugeja meelest tundub soodusprotsent, millega hetkel tolmuimeja kätte saada on võimalik, eksitav.

Kiirel vaatlusel aga konkurentide juures sellist alghinda ei leia, pigem jäävad hinnad 300 ja 400 euro juurde, kallim alghind on näha Photopointi lehel 459 eurot.

Kommenteerib Hansaposti elektroonika ja kodumasinate osakonna juht Gert Grünberg

"Selle robottolmuimeja alghind 999 eurot tuleneb Mamiboti ametliku maaletooja soodushinnast, mis veel eile oli 999 eurot, täna on see Musta Reede puhul 699," rääkis Grünberg.

Grünbergi sõnul muutub veebikaubanduses hinnakujundus nii tarnija kui edasimüüja juures sõltuvalt pakkumistest ja kampaaniast reaalajas. "Tarbijad on veebis harjunud paari klikiga hindu võrdlema ja teevad oma otsused endale sobivaima pakkumise alusel," lisas ta.

"Oleme seda konkreetset robottolmuimeja Mamibot mudelit müünud sel sügisel erinevate hindadega suures koguses. Musta Reede hind on juba kampaania esimestel päevadel müügile sedavõrd kaasa aidanud, et toode on praeguseks läbi müüdud," rääkis Grünberg ja lisas, et robottolmuimejad on viimaste aastate populaarseimad kodumasinad.