Oktoobri lõpus viidi kõik Omniva pakiautomaadid üle ettevõtte enda Eestis arendatud tarkvarale, mis muutis pakitoimingute tegemise automaatides lihtsamaks ja kiiremaks. Seetõttu võib pakiautomaadi ekraan nüüd veidi uutmoodi välja näha, kuid tänu uuele tarkvarale avanesid klientide jaoks ka uued võimalused, kuidas pakiautomaate kasutada.

Pakk hetkega kliendi jaoks kohal

Kui paki sihtkohaks on sama pakiautomaat, kust see teele pandi, ei vii kuller seda enam sorteerimiskeskusesse, vaid paki saaja saab paki saabumise sõnumi kohe, kui kapi uks sulgub. Nii on võimalik pakk lausa minutitega saajale üle anda, juhul kui saaja soovib paki kätte saada samast automaadist, kust see ka teele pandi.

Kuidas seda teha? Lihtne: pakki iseteeninduses või pakiautomaadis vormistades vali sihtkohaks sama pakiautomaat, kuhu paki sisestad. Midagi muud polegi vaja teha – kuna pakk on juba sihtkoha automaadis, siis see sealt vahepeal kuhugi ei liigu. Kuna pakk ei läbi tavapärast transpordilogistikat, siis ei ole vaja saadetist ka kaitsvasse pakendisse pakkida.

Anna asi kiiresti üle, kui ei leia kokkusaamiseks sobivat aega

Eraisikutevahelisel kauplemisel ja interneti ostu-müügikeskkondades tekib sageli olukordi, kus kaup on vaja kiiresti kätte saada. Kuigi müüja ja ostja paiknevad sageli samas linnas, siis on tihti mõlemale sobiva aja ja koha leidmine kauba üleandmiseks keeruline.

Ka siin on heaks lahenduseks saadetise üleandmine samasse pakiautomaati. Müüja saab omale sobival ajal kauba pakiautomaati panna ja saaja sellele omale sobival ajal järele minna. Kaup on momentaanselt üle antud ja pakisõnum saabub saajale kohe. Kõik muu toimub sama lihtsalt kui ülejäänud pakiautomaaditeenus.

Hoiukapi funktsioon

Sama lahendust saab kavalalt kasutada ka näiteks pakihoiuna. Sisestades paki enda jaoks samasse pakiautomaati, saab kapis lühikest aega hoiustada näiteks oma kotti, kui tahad pagasita jalutama minna. Samuti on see ka hea võimalus näiteks kodu- või autovõtmete üleandmiseks, kui need elukaaslasel või lapsel maha ununenud, kuid kokku ei ole võimalik saada.

Jaga
Kommentaarid