„Sügisel on piirangud läinud kogu aeg hullemaks," lausus ta. „Normaalsel ajal olime lahti 3-4ni öösel. Kevadel oli kaks kuud piiranguid. Suvel hakkas juba natuke paremaks minema. Sügis tuli jälle uute piirangutega."

Ei tea, palju neid kohti veel üldse on Tallinna vanalinnas järgi jäänud, lausus ta. Peppersack, Gnoom, Karja Kelder ja Maikrahv on suletud. Umbes 40 protsenti vanalinna toitlustusasutustest on oma uksed sulgenud.

„Kella 12st 10-ni lahtiolekuaja vähendamine võtab ära võib-olla veel 40-50 protsenti käibest," rääkis ta. „Sellest etteteatamise aeg oli jälle väga lühike."

Kui piirangud on läinud aina karmimaks, siis samal ajal pole valitsuselt tulnud mitte mingisuguseid abimeetmeid.

„Oleme saatnud järelepärimisi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse kui ka rahandusministeeriumisse, aga mitte mingisugust vastust pole tulnud," rääkis ta. „Kui kevadel oli teatav abipakett toitlustusettevõtetele olemas, siis sügisel pole valitsuse poolelt tulnud mitte mingit abi. Toitlustusettevõtted, restoranid ja baarid on maksnud aastate jooksul märkimisväärse summa riigieearvesse. Riigil peaks olema ka mingisugused kohustused piirangute seadmisel, et abistada seda sektorit."

„Eks me homme istume töötajatega ja arutame, mis me teeme," lausus ta. „Inimeste palkades saab kokku leppida, aga kõige suurem kulu on rent."

Tallinki Burger Kingi söögikohtadest puutuavad piirangud vaid Balti Jaama oma
„Tohutut muudatust need lahtiolekuaegade piirangud Burger Kingi söögikohtadele kaasa ei too,“ lausus Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link. "Enamus Burger Kingi kohti lõpetavad päeva koos kaubanduskeskuste sulgemisega, erandiks on Balti Jaama Burger King. Aga sealt müüme pärast kella 10t kaasa.“


Balti Jaama Burger King oli seni pühepäevast neljapäevani avatud kella 10-23ni ning reedel ja laupäeval kella 10st kella üheni öösel.


„Külastajate mahupiirangud on meil juba kevadest riigis nõutust karmimad ja sellega uusi probleeme ei teki,“ lausus Link. „Töötajad peavad tähelepanelikumalt jälgima, et liiga palju rahvast korraga ei tuleks.“


Lisaturvamehi pole Burger Kingil kavas palgata.
Selverid panevad homme poodi üles täpsustava informatsiooni
„Oleme saanud Kaupmeeste Liidu juhised ning lähtuvalt nendest seame ka oma kaupluste külastatavuse piirarvud. Kevadel tõlgendas neid iga kaupmees erinevalt, Selveri piir sai tookord oluliselt rangem ehk keskmiselt 6 inimest 100 ruutmeetri kohta," ütles Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski. „Valitsus on praegu öelnud, et kaupmeestel on kohustus jälgida 50 protsendi täituvuse nõuet, mis tähendab, et 200-ruutmeetrises poes oleks lubatud maksimaalselt 26 klienti korraga. 1000-ruutmeetrises poes (näiteks Maardu Selver, Sepapaja Selver Ülemiste Citys või ka Põlva Selver) võiks korraga viibida 130 klienti. Meie kõige suuremas kaupluses Järve Selveris (7000 ruutmeetrit) võiks aga viibida 910 klienti. Piirangud hakkavad kehtima alates sellest laupäevast, homse jooksul paigaldame info kehtivate piirarvude kohta iga vastava Selveri kaupluse sissepääsuustele."