Noblessnerisse püsti pandud Iglucrafti maja on spetsiaalselt kohandatud töötamiseks ja koosolekute pidamiseks, varustatud spetsiaalse broneerimissüsteemiga ning on esimene omataoline lahendus Eestis, teatas MySpotit pressiteate vahendusel. Ettevõtte kinnitusel on tegemist esimese verstapostiga töö- ja koosolekuruumide rendiplatvormi kavast varustada suuremad Euroopa linnad ruumide võrgustikuga kohtades, mis asuvad inimeste igapäevastel trajektooridel.

Ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuhi Hardi Kinnase sõnul on ainuüksi Tallinnas sadu selliseid võtmekohti – ärimajad ja toidukohad naabruskondades – kus koosolekute pidamiseks või töötamiseks kohandatud lühirendi võimalust pakkuv keskkond puudub. Uue lahendusega panustab MySpotit piirkonnakeskuste ühendamisse töömaailmaga, mis aitab lühendada igapäevast transpordiga liikumise aega ning võimaldab inimeste efektiivsemat ajakasutust.

„Tahame luua lihtsate ja taskukohaste koosolekuruumide võrgustiku igapäevaste koosolekute pidamiseks kiire broneerimisprotsessiga meie platvormil ja QR koodiga ruumi uksel“ rääkis Kinnas. Ta usub, et nagu Bolt muutis jäädavalt taksonduse valdkonna kättesaadavust, nii on ka nemad muutmas töötamise ja koosolekute maailma. „Järgmised suuremad uudised selles valdkonnas tulevad meilt juba lähikuude jooksul,” lubas Kinnas.

Esimene verstapost selleks pandigi maha koos Iglucraftiga, kes tuli kevadise kriisi alguses turule erakliendile suunatud kodukontori tootega, selle vastuvõtt kõikjal oli üle ootuste edukas. See viis omakorda lahendusideeni, et taolised kontorimajad ei peaks olema vaid individuaalses kasutuses, vaid võiksid olla kättesaadavad kõikidele soovijatele linnaruumis.

Iglusauna looja Priit Kallas sõnas, et MySpotitiga koostöö oli asjade loomulik käik ja mis oleks veel mõnusam, kui jõulukuul pidada oma koosolekuid otse Noblessneri kuuse all.

Tüüplahendusega koosolekuruumide pakkujaid turul juba on, lähim neist – Hushspace – tegutseb Poolas ning pakub keskendumiseks vajalike akustiliste parameetritega paigaldatavaid ruume rendiks näiteks kaubanduskeskustes.

Mitmed suurlinnad Euroopas on juba arenemas 15-minuti linnaks, kus just selle ajaga on võimalik jõuda peamiste jaemüügi-, kultuuri- või töövaldkonna sihtpunktideni. Veerandtunni linna idee kannustab näiteks nii Austria linnaplaneerijat Thomas Madreiterit kui ka Pariisi linnapead Anne Hidalgot.

Kaugemas tulevikus tahab nii Tallinnat kui Vormsit oma koduks pidav MySpotiti kaasasutaja ja tegevjuht Hardi Kinnas kaugtöötamis- ja koosolekuruumide rentimist võimaldada ka väiksemates asukohtades, et ka teistes kodudes töötamise efektiivsust tõsta.

MySpotit on üle-Euroopalist koosoleku- ja kaugtöökohtade võrgustikku loov idufirma, mis pakub kiiret ja lihtsat ruumide broneerimisplatvormi. Ettevõttesse on investeerinud tuntud investorid nagu Bolti kaasasutaja Martin Villig, Salve asutaja Taavi Tamkivi, Technopolise juhatuse esimees Gert Jostov ja endine Swedbanki Eesti juht Robert Kitt.

Iglucraft on käsitööna valmivaid ja lihtsasti paigaldatavaid puidust maju pakkuv ettevõte. Algselt käsitöösaunadele keskendunud ettevõte teeb nüüd ka väikseid elumaju ja kontoreid. Iglucrafti toodete austajaid on üle maailma, nende hulgas näiteks ka Guy Richie ja David Beckham.