„Rahvusvahelises logistikasõlmes asuv kinnistu paistab ka silma Baltimaade kõige rohelisema lao- ja tootmiskompleksina, sobides nii hästi Balti kõigi aegade esimese rohelise kinnisvarafondi EfTEN Real Estate Fund 4 portfelli," ütles EfTEN Capital AS-i tegevjuht Viljar Arakas.

Kinnistul asuvad uus laohoone ja tootmishoone, kus on kokku ligi 44 000 ruutmeetrit renditavat brutopinda. Ostu-müügitehingu sõlmimisel renditakse mõlemad hooned Innovo logistika UAB-le vastavalt 15-aastasele rendilepingule. SBA Furniture Group on Balti riikide suurim mööblieksportija ning Innovo logistika UAB emaettevõte. Grupi ettevõtted mängivad tähtsat rolli IKEA tootmis- ja tarneahelas.

SBA logistika- ja tootmishooned moodustavad esimese ja teise etapi 50-hektarilises SBA Industry Innovation Valley's, kus muuhulgas valmib 2027. aastaks üle 160 000 ruutmeetri rohelisel tehnoloogial põhinevaid A+ klassi hooneid.

Kinnistu asub suuremate transpordikoridoride juures, mis ühendavad Klaipėdat ja sadamat Kaunase ja Vilniusega. Palanga rahvusvaheline lennujaam on SBA logistika- ja tootmiskeskusest vähem kui 40 km kaugusel.

Tehingu juriidilised nõustajad olid SBA Groupi poolel advokaadibüroo SORAINEN ja EfTEN Capital AS-i poolel advokaadibüroo FORT.

Tehingu järel kuulub EfTEN Real Estate Fund 4 investeerimisportfelli viis objekti, lisaks kõnealusele Kadrioru ärikeskus, Dominante logistikakeskus Riias, River Mall kaubanduskeskus ja River Hall ärikeskus Kaunases ning RYO kaubanduskeskus Panevėžyses.